Siyaset Örgütün gönlü Kılıçdaroğlu’nda

Örgütün gönlü Kılıçdaroğlu’nda

09.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’li yöneticilere sahada en çok yöneltilen sorulardan birisi “Kimi aday çıkaracaksınız?”  Parti yönetimi Kılıçdaroğlu’nu işaret ediyor. Ankara İl Başkanı da “Artık soranlara, adayımız Kılıçdaroğlu diyoruz” dedi.

Örgütün gönlü Kılıçdaroğlu’nda

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP’de parti yönetimi Cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ediyor. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “Sahada adayınız belli olmadan dolaşmak hiç iyi bir şey değildi, artık daha rahat dolaşıyoruz. Soranlara, adayımız Kılıçdaroğlu diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP kulislerine göre, her ne kadar Cumhurbaşkanı adaylığının Millet İttifakı ortaklarıyla birlikte belirleneceğinin altı çizilse de, parti yönetimindeki isimler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor. Milliyet’e değerlendirmede bulunan ve Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını isteyen bir yönetici bu konuda, “Biz Kılıçdaroğlu’nu isteriz. Kemal Bey niye Cumhurbaşkanı adayı olmasın? Devlet adamlığı vasfı var. Millet İttifakı’nı kuran, yaşatan genel başkan. İttifakın en büyük partisinin genel başkanı. Devlet görgüsü var. Kendi bireysel hırslarından, egolarından arınmış bir siyasi parti lideri” dedi.

Vatandaş soruyor

CHP’li yöneticiler sahada en çok yöneltilen sorulardan birisinin “Kimi aday çıkaracaksınız?” olduğunu ve vatandaşın kendi gündeminde bu konunun bulunduğunu belirterek, “Vatandaş ne olacak, kimi aday çıkaracaksınız diye soruyor. ‘Kemal Kılıçdaroğlu olsun’ diyen de var, başka isim söyleyen de. Kendi derdini anlattıktan sonra ‘biz bu işlerden nasıl kurtulacağız’ diyerek soruyor” ifadesini kullanıyor.

Haberin Devamı

Örgütün Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu istediğini ifade eden CHP’li yönetici, anketlere ilişkin de şu yorumu yaptı: “Anketlerin yarattığı isimler var. Bir zamanlar Kılıçdaroğlu anketlerde yoktu. Meral Akşener de sonradan girdi anketlere. Sonra, başka isimler girdi. Yarın öbür gün başka isimler girebilir. Ama CHP örgütüne sorduğunuz zaman Genel Başkanı istiyor.”

Soranlara cevap

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da Milliyet’e yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Sahada adayınız belli olmadan dolaşmak hiç iyi bir şey değildi, artık daha rahat dolaşıyoruz. Soranlara söylüyoruz. ‘Kılıçdaroğlu adayımız, adayımız Kılıçdaroğlu’ diyoruz. Vatandaş soruyor. Biz adayımızın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu gönül rahatlığıyla söylüyoruz. Genellikle aldığımız tepkiler olumlu. Şunu unutmamak lazım, Genel Başkan’ın adaylığı daha yeni yeni dillendiriliyor. İnsanların kafasında başka isimler vardı, Genel Başkan’ın aday olmayacağına dönük bir algı vardı. Bunları bir arada değerlendirirseniz bu sürecin başında normal.”

Haberin Devamı

Örgütün gönlü Kılıçdaroğlu’nda

Kılıçdaroğlu, 3’üncü doz Kovid-19 aşısını yaptırdı.