Siyaset Ortak akıl devrede değil

Ortak akıl devrede değil

13.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç’ın Ak Parti’ye yönelik eleştirileri kongreye damga vurdu. Atalay, ‘Parti kurulduğunda ortak akıl ön plana çıkardı, şimdi o kadar devrede değil’ dedi

Ortak akıl devrede değil

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 1 Kasım seçimlerinde neden aday olmayacağını anlatırken Ak Parti’ye yönelik yaptığı “Eskiden ‘biz’dik şimdi biliyorum ki ‘ben’e döndü” eleştirisi, kongreye de damga vurdu.

Haberin Devamı

Kongre sürerken CNN Türk’e konuşan Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Arınç’ın sözleri konusunda, partinin her şeyi kendi içerisinde tolere edebileceğini söyledi. Atalay, “Ak Parti kurulduğunda ortak akıl, çok ön plana çıkardı. Bakanlar Kurulu veya MKYK’da gazetecilerin yazarların yazdığının ötesinde, derinlerde eleştiriler ve tartışmalarımız olmuştur kendi aramızda. Şimdi ortak akıl, benim tespitim, ilk zamanlar kadar devrede değil” dedi.

‘Gerçeği yansıtmıyor’

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, “Sayın Arınç’ın aday olmayacağını açıklaması, kendini biraz kenara çekeceğini ifade ettikten sonra bunları konuşmuş olması, bunlar tabi ki artık Arınç’ın kendi siyasi görüşleridir, pozisyonudur. Siyasetçinin temel sorumluluğu, ‘Beni dinleyenleri kişisel hesaplarımın parçası haline mi getirmek istiyorum yoksa bu ülkenin geleceğine bir taş mı koymak istiyorum?’ olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli “Bunlar kişisel düşüncelerdir. Gerçeği yansıtmıyor” derken Ak Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu da, 7 Haziran seçimleri sonrasında partide kibiri tevazuya dönüştürme ve yeni bir halkla ilişkiler dili geliştirme konusunda arayış olduğunu belirterek, “Arınç’ın sözü bana göre hikmetten uzak bir değerlendirmeydi” diye konuştu.

‘Hatalar yapıldı’

NTV’ye konuşan Ankara Milletvekili Aydın Ünal da Başbakan Davutoğlu’nun ‘öze dönüş’ açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti’nin özünden uzaklaştığı yönünde ifadeleri teşkilatta sıklıkla duyduklarına işaret eden Ünal, “Kendini beğenmişlik, kibir gibi konularda birtakım hatalar yapılmış olabilir. Bu konuda ciddi tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” dedi.

Yazarlar