Siyaset Osman Can Ak Parti yolunda

Osman Can Ak Parti yolunda

27.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin yeni yönetiminin belirleneceği 30 Eylül’deki büyük kongre öncesi dün önemli bir görüşme gerçekleşti

Osman Can Ak Parti yolunda

Başbakan Erdoğan, Ak Parti’nin kapatılma davası açıldığı dönemde Anayasa Mahkemesi raportörü olan ve “Ak Parti kapatılmasın” diyen Osman Can ile parti genel merkezinde görüştü. Erdoğan’ın Ak Parti’ye davet ettiği Can’ın, partinin en üst yönetim organı olan 50 kişilik MKYK listesine girebileceği konuşuluyor. Can’ın, genel merkez binasına, basına görünmeden girip çıkması dikkati çekti. Ak Parti yönetiminin Can’ın Türkiye’deki hukuk siteminin incelendiği kitabını da kongre günü Ak Parti milletvekillerine dağıtacağı öğrenildi.
Erdoğan’ın önceki gün de Kürt aydın Orhan Miroğlu ile bir araya geldiği öğrenildi.
Görüşmenin Ak Parti kongresi ile ilgili olup olmadığı konusunda net bir bilgi verilmedi ancak Erdoğan’ın, 30 Eylül kongresi vesilesiyle değişik kesimlerden bazı isimleri partiye taşıyacağı konuşuluyordu. Bu çerçevede, Kürt kamuoyunun yakından tanıdığı, daha önce FP ve ANAP’tan milletvekilliği yapan Haşim Haşimi’nin de ismi kulislerde partinin yeni yüzlerinden biri olarak dillendiriliyordu.
Kongrede Ak Parti milletvekillerine dağıtılacak ve içinde kitap, kalem, çanta ve Ak Parti dokümanının olduğu koliler, dün genel merkez önüne getirildi. Kolilerin parti binasının önündeki görüntüsü objektiflere yansıdı.