Siyaset 'Oyumu Erdoğan'a vereceğim, AK Parti'ye vermeyeceğim' çıkışı: Birileri fitne fesat kaynatıyor

'Oyumu Erdoğan'a vereceğim, AK Parti'ye vermeyeceğim' çıkışı: Birileri fitne fesat kaynatıyor

06.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, “Oyumu Cumhurbaşkanı’na vereceğim ama Meclis’te Ak Parti’ye vermeyeceğim” değerlendirmeleri için “Birileri fitne fesat kaynatıyor. Bu münafıklar çetesini 24 Haziran’da gömeceğiz” dedi CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye de göndermelerde bulunan Erdoğan, “Haftalarca oyaladılar, yok çatı yok kapı, yok pencere dediler, sonunda ince siyasette karar kıldılar” ifadelerini kullandı

Oyumu Erdoğana vereceğim, AK Partiye vermeyeceğim çıkışı: Birileri fitne fesat kaynatıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Kayseri İl Kadın Kolları’nın 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Erdoğan, miting havasında geçen ve şehir meydanında gerçekleşen kongrenin ardından Kayseri Şehir Hastanesi ve Kayseri Fen Lisesi açılışlarını gerçekleştirdi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

YERE GÖMECEĞİZ: Kayseri Ak Parti iktidarlarının en yakın şahidiydi. Kayseri, 24 Haziran’da erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şahlandıracak illerin başında gelecektir. Birileri bir fitne fesat kaynatıyor, bu ne biliyor musunuz? “Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda Ak Parti’ye vermeyeceğim.” Böyle bir şeye siz ne diyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mıyız? Bu oyun bu tezgah kimlerinin olduğunu anlıyorsunuz inşallah. Bu münafıklar çetesini inşallah 24 Haziran’da hep birlikte yere gömeceğiz. Kayseri buna muktedirdir. Bu oyun Kayseri’de, Türkiye’de sökmez.

BİLDİĞİM KAYSERİ: 24 Haziran’da gelişmiş demokrasi ve geniş hak ve özgürlükleri, sınırlarındaki güvenliği ile daha güçlü Türkiye’ye yürümeye hazır mıyız? Tanıdığım bildiğim Kayseri budur. Kayseri bize, biz de Kayseri’ye destek verdik. 15 yılda 20 milyar lira yatırım yaptık. Belediye başkanlığım dönemimdeki hayalimin ilk temelini burda attım. Şimdi şehir hastanesini de açıyoruz.

Haberin Devamı

NEREDE O ADAY: Birileri çıkmış diyorlar ya, cumhurbaşkanı adayı ekonomi bilecek, yatırımları ile tanınmış olacak. Nerede o aday, nerede o cumhurbaşkanı? Ziya Paşa ne güzel söylemiş; eşek zerduz palan ursan yine eşektir. Bir başka eserinde; ‘eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri’ demiş. Biz eserlerimizle konuşuyoruz, milletin karşısındayız. Ana muhalefetin adayı neyle milletin karşısında? Bu millete bu ülkeye eser verişimiz yeni başlamadı. İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığından vermeye başladık.

İŞTE MEYDAN

“Sizin Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Üçüncü Havalimanı gibi yatırımınız var mı?” diye soran Erdoğan, “Bizim hizmetlerimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. 24 Haziran seçim beyannamesinde de neler yapacağımızı ortaya koyacağız. Herkes heybesindekileri ortaya döksün. Milletimiz de ona göre kararını versin. İşte meydan, işte millet. Bakalım ötekiler kendi iç kavgalarını bitirip ne zaman size gelebilecekler” dedi.

İNCE SİYASETTE KARAR KILDILAR: Ana muhalefet ve onunla birlikte hareket edenleri, cumhurbaşkanı adayları, vekil transferleri, ittifak arayışlarına, taktiklerine bir bakın. Oyun içinde oyun. Göreceğiniz tek şey tutarsızlık ve ilkesizlik, millete saygısızlıktır. Haftalarca oyaladılar yok çatı yok kapı yok pencere dediler, sonunda ince siyasette karar kıldılar. İnce siyaset. 16 Nisan’dan bugüne geçen bir yılda ülke önünde öyle bir mesele olduğunu düşünmemişler. Seçim 2019 Kasım’da da olsa farklı bir şey yaşanmayacaktı. 2 haftada kimlerin ülke çıkarı kimlerin kendi çıkarlarını düşündüğünü ortaya koymuştur. Milletimiz bu eski devir siyaset tarzından çok çekti.

Haberin Devamı

ALIKOYAMAYACAKLAR: Tayyip Erdoğan tüm siyasi hayatı boyunca bu köhne anlayışla mücadele etti. Yeri geldi vekilliği elinden alındı, başbakanlığı engellendi. Cumhurbaşkanlığına kem gözle bakıldı. Ne yaparlarsa yapsınlar mücadeleden kaçmadık. Sözümüzü Pir Sultan gibi söyledik; “Koyun beni Hak aşkına yanayım / Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.” 40 yıldır Tayyip Erdoğan’ı milleti ile hak yolunda yürütmekten alıkoyamayanlar 24 Haziran’da da bunu başaramayacaklar. Bizde ayrım yoktur. Kardeş olacağız. Fitneye fesada fırsat vermeyeceğiz. Fitneciler şu anda iş başında. Kalan 49 günde durmak yok.

ERDOĞAN’DAN S&P’YE SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de 430 milyon euroya mal olan Şehir Hastanesi ile Fen Lisesi açılışları ve katıldığı programlarda ekonomi gündemine dair şu mesajları verdi:

KUR BELA OLMAYACAKTI: 2023 hedeflerimizi açıklamıştık. 2013’ten beri ardı ardına yaşanan hadiseler hedeflerimizden koparmadı ama hızımızı yavaşlattı. 2011 büyüme hızımızı muhafaza etseydi kişi başı gelir 11 bin dolar değil 20 bin dolar milli geliri konuşacaktık. Enflasyon, faiz, kurlar bugün gibi başımıza bela olmayacak, büyümemizi destekleyen araçlar olacaktı. Her şey rağmen yüzde 7.4 oranındaki büyümede olduğu gibi yaptığımız atılımlarla içine çekilmek istendiğimiz ekonomik tuzaklardan kurtulup yolumuza devam ettik. Hedeflerimize ulaşmak için hala en az 2 kat daha büyümek zorundayız.

Haberin Devamı

HADDİNİ BİL: Yeni dönemin en büyük devrimlerden biri Türkiye’nin son yıllarda maruz kaldığı ekonomik sabotajları tamamen bertaraf edecek yeni bir anlayışa geçecek olmasıdır. Bu çalışmaları yaparken birileri de durmuyor. S&P diye bir kredi derecelendirme kuruluşu siyasi karar alıp gerilediğimizi söylüyor, haddini bil haddini. Türkiye nerede siz nerede. Biz bunları dehledik, dehledik. Üyeliğimiz falan da yok. Rahat durmuyorlar, Türkiye’ye not veriyorlar. Haddinize mi ya! Sen bu sınıfın öğretmeni değilsin, öğretmeni olduğun yerlere bak.

Haberin Devamı

YENİ POLİTİKAMIZ: Yeni ekonomi politikamızın merkezinde yatırım, üretim, istihdam, büyüme vardır. Önceliğimiz vatandaşların huzuru, güvenliği olacaktır. Millet zenginleştikçe devlet güçlenecektir. İlk adımlarını atmaya başladık. Emekliler ile ilgili adımı attık. Devlete olan tüm borçları yapılandırıyoruz. Onca sıkıntı ile bunları yapıyoruz; yarın 25 bin dolarlık milli gelir ile Türkiye’nin neler yapacağını varın siz düşünün. Milletime taahhütlerim bunlar.

'KAYSERİ SAĞLIĞIN MERKEZİ OLACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Şehir Hastanesi’nin açılışında da gördüğü coşkudan dolayı memnuniyetini ifade ederken, “Birlik ve beraberlik geleceğimiz adına umut veriyor. Kayseri’nin rekor tazeleyeceğine inanıyorum. Şehir hastanesi açılışı beni mutlu etmeyecek de kimi mutlu edecek. 5’inci şehir hastanesini açıyoruz. Yıl sonuna kadar Ankara, Manisa, Elazığ, Eskişehir şehir hastaneleri de açılacak. Şu ana kadar açılanların en büyüğü. Kayseri sağlığın da merkezi oluyor. Toplam yatırım bedeli 430 milyon avro. 15 yılın muhasebesin yapınca en başarılı olduğumuz alanlardan biri sağlık” dedi.

‘Münbiç’i dolaş da gel’

Vatandaşların, “Kılıçdaroğlu gelmesin” diye bağırması üzerine Erdoğan, “Bu hastaneleri Kılıçdaroğlu için de yaptık, gelsin ya! Gelsin, gelsin. Yaptığımız yollardan geç, Osmangazi’den geç, Avrasya’dan geç. Geçerken şöyle bir de CD koysunlar senin aracında, orada dinle. Esat Kabaklı dinledik ya; ‘Ez Oğlum’u dinlerse bir başka olur. İbrahim Tatlıses diyor ya; ‘Afrin’i dolaş da gel.’ Bir de onu dinletmek lazım. Daha ileri gidip ‘Münbiç’i dolaş da gel.’ İstese de istemese de biz bu yolda durmak yok yola devam dedik, gideceğiz” diye konuştu.

‘Cevabı verin’

24 Haziran seçimleri büyük önem taşıdığını kaydeden Erdoğan, “Kayseri bizi hiç yalnız bırakmadı. Benim bildiğim Kayserili hiçbir işi yarım bırakmaz. İşini şansa tesadüfe bırakmaz. 2007’de ‘Bismillah’ diyerek, 16 Nisan’da üst aşamaya taşıdığımız yeni sistemi 24 Haziran’da kurum ve unsurları ile devreye alıyoruz. Fitnecilere fesat üretenlere gereken cevabı vermeye var mıyız? Oylarımızı böldürtmeyeceğiz. Oylarımız, Cumhurbaşkanlığı’nda da parlamentoda da Cumhur İttifakı’na gidecektir. Güçlü grubumuz olmazsa zayıf kalırız, hizmeti istediğimiz gibi veremeyiz. 24 Haziran bir kırılma anı olacaktır” dedi.

Oyumu Erdoğana vereceğim, AK Partiye vermeyeceğim çıkışı: Birileri fitne fesat kaynatıyor

DEVLETİN ZİRVESİ NİKAHTA BULUŞTU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kızı Zeynep Özhaseki ile Mehmet Salih Yurt’un nikâh töreni devletin zirvesini bir araya getirdi. Çiftin şahitliklerini; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yaptı. Nikâha davet edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise törene katılmadı.