Siyaset ‘Oyunlara alet olmayacağız’

‘Oyunlara alet olmayacağız’

02.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şehit yakınları ve gazilerle görüşmesinde Çubuk’ta şehit cenazesinde uğradığı saldırıyı anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Köylülere kırgın değilim, provokatörler olayı karıştırdı. Bunların oyununa alet olmayacağız, bunlara fırsat vermeyeceğiz” dedi

‘Oyunlara alet olmayacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı saldırı nedeniyle kendisini ziyaret eden şehit yakınlarına, “Bunları aşacağız. Biz bir arada olmak zorundayız. Bizi bölmek, ayrıştırmak, kavgalı hale getirmek isteyebilirler. Bunların oyununa alet olmayacağız, fırsat vermeyeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, saldırıya uğradığı Akkuzulu köyü sakinlerine “kırgın” olmadığını belirterek, “Köylülerin hiçbir kabahati, kusuru yok. Ama provokatörler olayı karıştırdı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün, TBMM’deki makamında; şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün ailesini, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık’ı ve derneğin Eskişehir şubesi üyelerini ayrı ayrı kabul etti. Ziyaretçiler Kılıçdaroğlu’na “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Edinilen bilgilere göre CHP lideri, görüşmelerinde, Çubuk’un Akkuzulu Mahallesi’nde katıldığı şehit cenazesinde uğradığı saldırıyı anlattı. Kılıçdaroğlu, “Ne yapalım bunlar oluyor arada bir, bunları aşacağız. Biz bir arada olmak zorundayız. Bizi bölmek isteyebilirler, bizi ayrıştırmak isteyebilirler, kendi içimizde kavgalı hale getirmek isteyebilirler. Bunların oyununa alet olmayacağız, bunlara fırsat vermeyeceğiz. Biz yine hakkımızı, hukukumuzu arayacağız. Bir arada huzur içinde yaşayacağız. En büyük arzumuz odur zaten. Belediye başkanlarımız da ellerinden geldiği kadar bu görevi yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bölmek istiyorlar’

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Şehit 82 milyonun, hepimizin şehididir. Bence bu olayın PKK’dan bir farkı yok. Çünkü PKK bizi bölmek, ayrıştırmak, kavga ettirmek istiyor. O oyuna düşmemek lazım. O oyuna düştüler. Birileri getirdi, bir şeyler söyledi ama Allah büyüktür. Verilmiş sadakamız varmış öyle söyleyeyim. Daha önce Şavşat’tan Ardanuç’a giderken PKK saldırmıştı bana. İkisi arasında hiçbir fark yok. Orada da burada da saldırdılar. Köye kırgın değilim. Köylülerin hiçbir kabahati, kusuru yok. Ama provokatörler olayı karıştırdı. Bunları aşacağız. Memleketimizi, insanlarımızı seviyoruz. Vatan uğruna şehit olan herkesin başımızın üstünde yeri var. Bu zaten bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Bu memleket kurulurken binlerce şehit verildi. Kendi ülkemizde bir arada, huzur içinde yaşayacağız, ana hedefimiz bu.”