Siyaset Öz vatanım yanındayız

Öz vatanım yanındayız

20.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’da işgalci gördüğü Ermenistan’a, Bakü’de bu konuda net mesaj verdi: Azerbaycan topraklarının her bir santimetre karesi kurtulana kadar Türkiye, Azerbaycan’ın verdiği mücadelenin yanında olacaktır

Öz vatanım  yanındayız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan ziyaretinde Karabağ sorunuyla ilgili “Öz vatanım” dediği Azarbeycan’ın toprakları kurtulana kadar Türkiye’nin destek vereceğini söyledi.
Davutoğlu, Bakü’deki resmi programı kapsamında, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Zagulba Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü. Davutoğlu, daha sonra Meclis Başkanı Oktay Asadov, Başbakan Artur Resizade ile ayrı ayrı görüştü. Davutoğlu’na Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik etti. Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, sözlerine, “öz vatanımda bulunuyorum” diyerek başladı. Davutoğlu, şu mesajları verdi:
- ÖZ VATANIM: Bizim için Türkiye’ye hizmet, Azerbaycan’a hizmettir. Azerbaycan’a hizmet etmek, Türkiye’ye hizmet etmektir. Azerbaycan’ı her zaman öz vatanım olarak bildim. Türkiye için çalıştığımız kadar Azerbaycan için de çalışacağız.
- ERMENİSTAN’A MESAJ: Karabağ sorunu ve Ermenistan uzlaşmaz tutumunu sürdürdükçe bütün bu projelerin dışında kalıyor. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilse, bu çerçevede barış inşa edilse bundan diğer ülkeler gibi Ermenistan da istifade eder. Bir kez daha burada, Bakü’de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, bütün Türkiye halkını temsilen söylüyoruz ki; Azerbaycan topraklarının her bir santimetre karesi kurtulana kadar Türkiye, Azerbaycan’ın verdiği mücadelenin yanında olacaktır. Uluslararası hukuk bunu böyle söylüyor. Uluslararası hukukun gereği yapılana kadar da Türkiye ile Azerbaycan omuz omuza bölgeyi barış bölgesi yapmak için çaba sarf edecektir ve Azerbaycan’a yönelecek her türlü olumsuz tavır, Azerbaycan’da olduğu kadar, Türkiye’de de aynı tepkiyi görür.