Siyaset Özal, ölüm yıldönümünde anıldı

Özal, ölüm yıldönümünde anıldı

18.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 23. yılında Topkapı’daki Anıtmezar’da devlet töreniyle anıldı.

Özal, ölüm yıldönümünde anıldı

17 Nisan 1993’te vefat eden Özal için düzenlenen törene eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, gelinleri Elvan ve Sinem Özal, torunları Turgut, Merve ve Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, eski bakanlar Yaşar Okuyan, Esat Kıratlıoğlu ile sevenleri katıldı.

‘Geç anladılar’

Özal, ölüm yıldönümünde anıldı

Rahatsızlığı nedeniyle törene tekerlekli sandalyeyle katılan Semra Özal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir muhabirin “Sizce Sayın Özal anlaşılabildi mi?” sorusuna Semra Özal, “Herhalde sonradan daha iyi anladılar” yanıtını verdi. Çok konuşmak istemediğini ve rahatsız olduğunu söyleyen Semra Özal, “Türkiye onu arıyor mu?” sorusuna ise, “Türkiye de arıyor dünya da arıyor. Siz aramıyor musunuz. Sizin aradığınız gibi millet de arıyor onu ama kıymetini sonradan anladılar” diye konuştu.

Özal’ın hayatı hakkında yapılan sunumun ardından mezarı başına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlar daha sonra Özal ailesine taziyelerini sundu. Tören, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi. Törenin ardından vatandaşlar, Özal’ın mezarı başında dua etti. Ayrıca anıt mezar girişinde lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Milletin gönlünde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Özal’ın ülkeye ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle milletin takdirini kazandığını belirtti. Erdoğan, “Merhum Turgut Özal, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesinde öncü rol oynamış, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a vefatının yıl dönümünde Allah’tan rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da mesajında, “Turgut Özal, ülkemizin daha müreffeh, daha demokratik, daha modern bir yapıya kavuşması yolunda tarihi dönüşüme öncülük eden önemli bir devlet adamımızdır. Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde ülkemizin dünyayla bütünleşmesine, değişim ve dönüşümüne yönelik büyük hizmetlerde bulunmuştur. Merhum Özal milletiyle bütünleşen, onun değerleriyle hemhal olmuş bir devlet adamına bu aziz topraklarda nasıl sahip çıkılacağının da örneği olmuştur” dedi.