Siyaset Özburun'da CHP kazandı

Özburun'da CHP kazandı

07.06.2009 - 19:07 | Son Güncellenme:

.

Özburunda CHP kazandı

AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi’ne bağlı Özburun Beldesi'nde Yüksek Seçim Kurulu kararı ile iptal edilen seçimler bugün yenilendi. 4 adayın yarıştığı seçimde CHP adayı Hasan Boyracı 23 oy farkla başkan seçildi. 74 oy ise geçersiz sayıldı. Yüzde 81 oranında katılımın olduğu seçim sonrası beldenin çeşitli yerlerinde AKP ve CHP'liler arasında küçük tartışma ve arbedeler yaşandı.
Özburun'da 29 Mart yerel seçimlerinin ardından karşılıklı itirazlar sonucu iptal edilen seçim bugün yenilendi. AKP'den Asım Kızılaslan, CHP'den Hasan Boyracı, Saadet Partisi'nden Mücahit Şişik ve MHP'den Murat Çıldır'ın başkanlık için yarıştığı seçim, Özburun İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. 1686 seçmenin bulunduğu beldede, Özburun İlköğretim Okulu'nda kurulan 8 sandıkta 1367 seçmen oy kullandı.
Oy sayımının ardından CHP adayı Hasan Boyracı, 23 oy farkla seçimi kazandı. CHP'lilerin otomobiller ve yürüyerek zafer turu attığı beldede başkanlığa seçilen Boyracı omuzlarda taşındı. Seçim sonucunda bazı AKP'liler ise gözyaşlarını tutamadı. Özellikle AKP'li kadınların seçim sonucuna tepki gösterdiği beldede, AKP Başkan adayı Kızılaslan, partilileri sakinleştirmeye çalıştı.
651 oy alan CHP adayı Hasan Boyracı başkanlığa seçilirken, Boyracı'yı 628 oyla AKP adayı Asım Kızılaslan izledi. SP ve MHP adayları ise 7'şer oyda kaldı. Seçimde 74 oy ise geçersiz sayıldı. Yüzde 81 oranında katılımın olduğu seçim sonrası beldenin çeşitli yerlerinde AKP ve CHP'liler arasında küçük tartışma ve arbedeler yaşandı.