Siyaset Papa ile Kudüs’ü görüştü

Papa ile Kudüs’ü görüştü

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile telefonda Kudüs konusunu görüştü.

Papa ile Kudüs’ü görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde Kudüs ile ilgili son gelişmeler ele alındı. Bölgedeki istikrarın kilit taşı olan Kudüs’ün statüsünün korunmasının ve bu hususta yanlış adım atılmamasının son derece önemli olduğu vurgulandı. Erdoğan ve Papa Franciscus, ABD’nin attığı yanlış adıma karşı hazırlanan tasarının, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 21 Aralık’ta yapılan oylamada 9’a karşı 128 oyla kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Üç semavi din için de kutsal olan Kudüs’ün statüsünün korunması için ortak çaba harcamanın önemine değinen Erdoğan ve Papa Franciscus, ikili ilişkileri ve uluslararası konuları yüz yüze görüşmek üzere ilerleyen dönemde bir araya gelme hususunda mutabık kaldılar.

Papa ile Kudüs’ü görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, özel harekat polisi Seyithan Keskin ile elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan Harun Polat’ı tedavi gördükleri Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

Turabi’nin eşine Kuran hediye etti

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Sudan’da İslami hareketin en önemli liderlerinden biri olarak bilinen Hasan Abdullah et-Turabi’nin eşine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediyesi olarak el yazması Kuran-ı Kerim takdim etti. Sudan Halk Kongresi Partisi lideri Hasan Abdullah Turabi, 5 Mart 2016’da geçirdiği kalp krizi sonucu Hartum’da kaldırıldığı hastanede 84 yaşında hayatını kaybetmişti. l AA

Haberin Devamı