Siyaset Partinizi korumak için beni seçin

Partinizi korumak için beni seçin

05.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Ak Parti seçmenine, “Ak Partiyi seviyorsanız güzel hizmetlerinin devamını istiyorsanız partinizi muhafaza ediniz. Cumhurbaşkanlığı’na sizin aranızdan gelen birisini seçin” diye seslendi.

Partinizi korumak için beni seçin

İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik İstiklal Marşı eleştirilerine de, “Prompterdan yanlış okuyanı var. Şiir okuma yarışması yapmıyoruz” sözleriyle yanıt verdi. İhsanoğlu, Ankara’nın ilçelerinde şehir turu attı. İhsanoğlu Etimesgut ilçesinde özetle şunları söyledi:
* SESSİZ YIĞINLARI GÖRÜYORUZ: 14 parti ve Ak Partili kardeşlerim bizimle beraber. Sessiz yığınların hareketini görüyoruz, taleplerini dinliyoruz. Şuheda meselesi; Çanakkale savaşına mı aitti, İstiklal marşına mı aitti? Türkiye 1 hafta bununla meşgul ediliyor. Yahya Kemal’in şiirinin adı, ‘Süleymaniye’de bayram namazı’ mı ‘bayram sabahı’ mı? Bir hafta bunu dinleyeceğiz
* GÜNDEMLERİ REJİMİ DEĞİŞTİRMEK: Türkiye’yi bunlarla meşgul ediyorlar çünkü kendi gündemlerini saklıyorlar onların gündemi rejimi değiştirmek, diktatörlük kurmak. Bunları açığa çıkarmak için eski vesayeti yıktılar kendi vesayetlerini kurdular onu da kamufle etmek istiyorlar. Yok şuheda fışkıracak yok Akif şiiri, prompterdan yanlış okuyanlar bile var ama bizi tenkit ediyorlar. İnsan kendi evladından bahsederken, ‘Evlatlarıma helal lokma yedirtmem’ diyen insan, sürçülisan ediyorsa helali haramı karıştırıyorsa bunların üzerinde durmuyoruz.

Haberin Devamı

Davutoğlu’ndan övgü

İhsanoğlu’nun İKÖ Genel Sekreterliği dönenimdeki bazı uygulamalarını, açıklamalarıyla eleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, İhsanoğlu’na, “takdir mektubu” gönderdiği de ortaya çıktı. Davutoğlu, 31 Aralık 2013 tarihli mektubunda, “Değerli hizmetleriniz her zaman takdirle hatırlanacaktır. Bundan sonraki hayatınızda da başarıların devamını dilerim” ifadelerine yer veriyor.

‘Aktif’ cumhurbaşkanı

CHP ve MHP’nin ortak cumhurbaşkanı adayı olarak yarışa giren Ekmeleddin İhsanoğlu, İngiltere’nin etkili gazetesi Financial Times’a konuştu. İhsanoğlu’yla seçim kampanyası için gittiği Antalya’da görüşen Türkiye muhabiri Daniel Dombey, yazısında İhsanoğlu’nu “Erdoğan’ın siyasi makinesini durdurmayı amaçlayan diplomat” ve “utangaç bir bilim adamı” olarak niteliyor. İhsanoğlu’na, Başbakan Erdoğan’ın aktif ve yürütme organının başı bir cumhurbaşkanı olmak istemesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de “Böylesi bir sonuç demokrasi olmaz. Farklı birşey olur” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Gülen’den ‘Ekmel’ mesajı

Fethullah Gülen’in yeni bir viedosu yayınlandı. “Kim paralel ise Allah onun belasını versin” diyen Gülen, videonun başında 5 kez ‘ekmel’ kelimesini tekrarladı. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, isminin telaffuz edilmesinde zorluk yaşandığı için “Bana Ekmel diye hitap ederler, siz de öyle yapın. Rahat olun” önerisinde bulunmuştu. Ekmel kelimesi Arapça’da tam, eksiksiz ve olgunlaşmış anlamlarına geliyor.

Yazarlar