Siyaset Partiyi kapatın gelin bize katılın

Partiyi kapatın gelin bize katılın

15.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

DSP'nin CHP'ye katılması halinde parti amblemini dahi değiştirebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gelsinler birleşelim, artık bu işi bitirmiş olalım" diye konuştu.

Partiyi kapatın gelin bize katılın


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, önceki gün bir yerel televizyon kanalında DSP'ye "Gerekirse amblemimizi de değiştiririz" diyerek yaptığı açık çağrının ardından gözler CHP ile DSP'nin görüşmesine çevrildi. Milliyet'in aldığı bilgilere göre, hafta ortasında gerçekleşen CHP-DSP zirvesinde, iki partinin bugün yapılacak CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası bir araya gelmeleri kararlaştırıldı. Kulislerde, görüşmenin yarın gerçekleşebileceği ifade ediliyor. Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı (AYM)? Haşim Kılıç'ın CHP'den aday olacağı iddialarına soğuk bakıyor.
Kılıçdaroğlu, önceki gün bir yerel televizyonda, "Mesela ben şahsen DSP’nin bir parti olarak yoluna devam etmesini doğru bulmuyorum. Onlar da sosyal demokrat, bizde sosyal demokratız. Gelmeliler CHP’ye artık. Bu saatten sonra ne yapacaklar. Ben kendilerine açıkça şunu da söyledim. Bizim altı okumuz var altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz, amblemimizi de değiştiririz. Yani gelsinler partiye DSP’yi kapatsınlar artık. Gelsinler birleşelim bu işi bitirmiş olalım" çağrısını yaptı.
Geçen hafta DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Solda Birlik Arayışı Platformu'nu oluşturmuştu. 11 Şubat Çarşamba günü CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile Grup Başkanvekili Engin Altay, DSP Genel Merkezi'ne giderek DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Milliyet'in aldığı bilgilere göre, görüşmede CHP heyeti, bugünü kastederek, "Pazar günü Parti Meclisi toplantımız var. Seçimlerde milletvekili adaylarının nasıl belirleneceğini saptayacağız. O toplantımızı bitirelim, gelecek hafta tekrar bir araya gelelim" önerisini iletti. DSP heyeti, bu öneriye sıcak baktı.
Yöntem belli değil
Kulislerde DSP'nin parti kapatmaya sıcak bakmadığı, ancak seçimlerde işbirliğini istediği belirtiliyor. Yöntemin nasıl olacağı ve iki parti dışında, hangi partilerin platforma katılacağı konusunun da önümüzdeki hafta yapılacak toplantılarla netleştirilmesi bekleniyor. Kulislerde, oluşturulacak bu platform ile CHP'ye oy vermek istemeyen ve sandığa gitmek istemeyen "ulusalcı" ve "Atatürkçü" seçmenlerin sandığa yönelebileceği değerlendirilmesi yapılıyor. Yine kulislerde seçime katılım oranı ne kadar yüksek olursa Ak Parti oyunun o kadar azalacağı tespiti dillendiriyor. Bu doğrultuda, kulislerde 30 Mart seçimlerinde katılım oranının yüksek olmasının, Ak Parti'nin oyunun yüzde 43 civarına düşmesinin ilk nedeni olduğuna da işaret ediliyor.
Kılıç'a soğuk bakılıyor
Eski AYM Başkanı Kılıç'ın CHP'den vekil adayı olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, parti yönetiminin Kılıç'ın adaylığına şu aşamada soğuk baktığı konuşuluyor.