Siyaset ‘Peki siz nereye yüzeceksiniz?’

‘Peki siz nereye yüzeceksiniz?’

23.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yönelik eleştirileri nedeniyle kendisine tepki gösteren Bahçeli'ye yanıt verdi: "Tek bir sorum olacak; sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin? Merakım o"

‘Peki siz nereye yüzeceksiniz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yönelik eleştirileri nedeniyle CHP'lilere "Eğer köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz" diye seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, grup konuşmasında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, dün grup konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BOYNUMUN BORCU: Nevruz’un gereğini yapmaya ihtiyacımız var. Bizim partili olur olmaz, beni sever sevmez, CHP’ye oy verir vermez ama bütün vatandaşların bu ülkede huzur içinde yaşamaları için çaba göstermek benim boynumun borcudur. Millet İttifakı’yla beraber yapacağız, kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

ASKERİ ÖĞRENCİLERE SELAM OLSUN: Montrö’nün önemini vurgulayan amiraller yargılanıyorlar. Onlar dik ve onurlu görev yaptılar çalışırken, emekliliklerinde de aynı duruşu sergiliyorlar. Yıllardır içeride askeri öğrenciler var. Askeri öğrencilere de CHP grubundan selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Az kaldı, merak etmeyin diyoruz. Osman Kavala var, Demirtaş var. AKP’den de ‘AİHM kararlarına uymamız lazım’ diye sesler gelmeye başladı. Eğer bu sesler daha da güçlenirse son derece mutlu oluruz.

Haberin Devamı

ORANTISIZ GÜÇ KULLANILDI: (Adana'daki polis müdahalesi) Furkan Vakfı’nı seversiniz, sevmezsiniz. Katılırsınız katılmazsınız. Onlar da yürüyüş yapmak istiyorlar. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar.

HUZUR GETİRMEDİ: İktidar bu ülkeye huzur getirmedi. O kadar büyük faiz ödüyoruz ki. Özellikle hala 'AK Parti’ye hala inatla ben oy vereceğim' diyen vatandaşa seslenmek isterim. Git herhangi bir bankaya, bir kredi çek bakalım sana faiz kaç lira uygulayacaklar? Diyorlardı ya 'nas, faiz ödemek haramdır, faizi indireceğiz, sıfırlayacağız.' Ödedikleri faiz 2018 Temmuz’undan bugüne kadar 68 milyar 249 milyon dolar. hariç. Bugün için her ay 1 milyar 551 milyon dolar faiz ödüyoruz yabancılara.

SURİYELİLERİN İRADESİNE GÜVENİYOR: Suriyelileri göndermeyecekmiş beyefendi. Niçin? 'Ben onlara vatandaşlık vereceğim, onlar gidecekler benim için oy kullanacaklar'. Devleti tek başına yöneten kişi kendi halkının iradesine değil de Suriyelilerin iradesine güvenip koltuğunu koruyorsa bilin ki artık onun bu memlekete vereceği hiçbir şey yoktur.

TEK BİR SORUM OLACAK: Bahçeli grup toplantısında, ‘Eğer köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz’ demiş. Tek bir sorum olacak sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin? Merakım o.

Haberin Devamı

‘Kandırarak oy devşirmeye çalışıyorlar’

DEVLETİN OMURGASI BÜROKRASİDİR: Millete yalan söyleyerek, kandırarak oy devşirmeye çalışıyorlar. Ama millet artık alana indi, pazara, markete gitti, gerçekle karşılaştı, bunlar doğruları söylemiyorlar. Öyle bir noktaya geldik ki Hazine ve Maliye Bakanı memuru var, gidiyor Fransa’ya, şu laflara bakın ‘en sevmediğim konu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var. Rahat olun, mevzuatı da değiştiririz’. Ne için, koltuklarını korumak için. Bahçeli ne diyor buna? 

ALİ CENGİZ OYUNLARI: (Cumhurbaşkanı’nın bazı açıklamalarını dinleterek) Faiz belası vardı şimdi bir de taahhüt belası var. Her seferinde Erdoğan dedi ki ‘milletin cebinden beş kuruş para çıkmaz’. Yıllar geçtikten sonra benim söylediğim noktaya gelip ‘evet biz bunu devletin kasasından ödeyeceğiz’ deyip itiraf eden adamın o koltukta bir saniye dahi oturmaması lazım. Diyor ki ‘Bay Kemal’in kafası bu işlere basmaz’. Vallahi basmaz, biz böyle Ali Cengiz oyunlarını nereden bilelim? Şeytana pabucu ters giydiriyorlar. Bunlarda din iman da yok.