Siyaset Polisleri ‘terörist’ sanıp polis çağırmış

Polisleri ‘terörist’ sanıp polis çağırmış

16.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar TBMM’deki komisyona çarpıcı bilgiler verdi

Polisleri ‘terörist’ sanıp polis çağırmış

TBMM’de dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu’nu bünyesinde oluşturulan alt komisyonca dün eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, işadamı Ali Ağaoğlu ve işadamı Rıza Sarraf’ın İran uyruklu kuryesi Muhammed Sadık olarak tanınan Mohammadsadegh Rastgar dinlendi.
17 Aralık operasyonu kapsamında bir süre gözaltına alınan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar komisyonda şunları söyledi:

‘Bürokrasiden dert yandı’
“Babamla yapmış olduğum son telefon konuşması eve polis olduğunu söyleyen birilerinin gelmesi üzerinedir. Esasen polisler gelmeden önce kapıya gelenlerin terörist olduğunu düşünürek 155’i aradım ve kapıyı açmadım. Hatta daha sonra aşağıda kapıda bekleyenlere kimlik sordum. Kapıdaki kameradan kimliğin sadece polis logosu olan kısmını gösterdiler. Ben gene de isim ve fotoğrafı göremediğim için ikna olmadım. 155’i aramam üzerine gelen resmi ekibi görünce kapıyı açtım. Artık resmi ekip olduğuna göre önce gelenlerle ilgili endişem ortadan kalktı. Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46 isimli bir projesi için imar izni alınması yönünde yapmış olduğu girişimden bir sonuç alamamasından sonra karşılaştığımız zaman bana bu projeyle ilgili kurumlardan istenen görüşlerin zamanında gelmediğini kurumların cevap vermesi için destek olmamı istedi. Daha doğrusu bana bürokrasiden dert yandı. Ben de daha önceden beri arkadaşım olan Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdrü Mehmet Ali Kahraman’ı arayıp uzun zamandır bir evraka cevap verilmediğini bununla ilgilenmesini söyledim. Mehmet Ali Bey, ‘tamam ilgileniyorum’ dedi.”

‘Oğluna rica ettim’
TOKİ soruşturma dosyasında yer alan işadamı Ali Ağaoğlu, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun sorularını yanıtlarken, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı hem hemşehrisi hem de eski bir müteahhit olduğu için tanıdığını belirterek, “Bakanı veya oğlunu tanımış olmam onlardan bir talepte bulunmak için bir menfaat sağlamamı gerektirmez. Ben hakkım olan müracaatı yaptım, işimin çabuklaştırılması için oğluna rica ettim” dedi. Ağaoğlu, bir sohbet sırasında kendisine “işler nasıl?” diye soran dönemin başbakanına, “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 2 yıldır kendilerini oyaladığını, işlerin yürümediğini” söylediğini, bunun üzerine “Kentsel Dönüşüm Yasası çıktı, bu çerçevede değerlendirilir, haklarını kullan” yanıtını aldığını bildirdi.

‘Bakana para götürmedim’
İşadamı Rıza Sarraf’ın İran uyruklu kuryesi Muhammed Sadık olarak tanınan Mohammadsadegh Rastgar, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’a Ankara’da sırt çantası içinde 2 milyon euro, 2 milyon dolar ve 1,5 milyon TL teslim ettiği iddiasını yanıtlarken, Ankara’ya çok defa para götürdüğünü, ancak bahsedilen bu parayı kime verdiğini hatırlamadığını söyledi. Sadık, bakan veya bakan oğlu olarak bilinen birine para götürmediğini anlatırken, “Bize bu şekilde bir talimat verilmedi” dedi. Sadık, bakanın oğlunu tanımadığını söylediği halde emniyette kendisine bir resim gösterilerek, “‘Bu resmi tanıyorum ve bu adama para götürdüm’ diyerek imza atması” yönünde baskı yapıldığını iddia etti.