Siyaset Polislerin ilk sendikal başarısı

Polislerin ilk sendikal başarısı

21.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet-Sen, Emniyet teşkilatında üniversite mezunu polisleri sevindirebilecek bir hukuk mücadalesinin ilk aşamasını kazandı.

Polislerin ilk sendikal başarısı

Manisa İl Temsilcisi polis memuru Ahmet Yalçın, emniyet müdürlüğü kadrosunda üniversite mezunu daire başkanları ve birinci sınıf emniyet müdürleriyle aynı statüye rağmen 3600 ek gösterge yerine 2200 ek gösterge üzerinden maaşı düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı.

Yalçın, aynı zamanda söz konusu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla iptali istemiyle de Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasını istedi.

Davada ilk incelemesini yapan Manisa 1. İdare Mahkemesi, Anayasa’ya aykırılık iddiasını ciddi buldu. Mahkeme, söz konusu düzenlemenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. AYM’nin bu konudaki kararının beklenmesine oybirliğiyle karar verildi.

‘EMNİYET-SEN güçlenecek’

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, “Gelinen noktada, 170 yıllık Türk Emniyet Teşkilatının bir sendikasının var olabilmesi için verdiğimiz mücadele; bu 3600 ek gösterge davamız ile ilgili verilen Manisa 1. İdare Mahkemesi’nin kararıyla, bir nişane daha kazanmıştır. Sendikamız, meslektaşlarımızın desteğiyle daha da büyüyüp güçlenerek varlığını ilelebet sürdürecektir” diye konuştu.