Siyaset ‘Rehineleri öldürün talimatı verildi’

‘Rehineleri öldürün talimatı verildi’

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı’nda, alıkonulan 13 Türk vatandaşının şehit edildiği mağaradan sağ olarak ele geçirilen iki teröristin ifade verdikleri görüntüler ortaya çıktı.

‘Rehineleri öldürün talimatı verildi’

Kod adı ‘Şervan Korkmaz’ olan Osman Acer, şunları söyledi: “Gara saha komutanlığı Cuma Biliki ‘eğer operasyon başlarsa, bir şey olursa, destek kuvvet gelmezse rehineleri öldürün’ dedi. Türk rehineleri; polis, subay, askerleri öldürme talimatı verildi. 10 Şubat 2021’de operasyon başladı. Sonra dönüp yanına birkaç kişiyi aldı, tutuklu olan esirlerin yanına gitti, hepsini öldürdü. Doğan Geçgel, teslim oldu. Ondan sonra ben teslim oldum.”

Haberin Devamı

“Merkez Botan” kod adlı Doğan Geçgel de, şunları anlattı: “Gara’da tutukluların yanındaydık. 8 kişiydik. Tünel uzun, zikzaklı olduğu için, dışarısı görünmüyordu. Orada saat 07.00’ye kadar bekledik ve kamelyaya geçtik. Yerde esirleri ölmüş bir vaziyette gördük. ‘Teslim ol’ çağrılarını duyuyordum askerlerin, teslim olmak için askerlere ben dışarı çıktım, ‘ben teslim oluyorum’ diye askerlere gittim. Askerler de beni yanlarına aldılar. Gara saha komutanlığı Cuma Biliki olan şahıs ‘Sorej’ kod isimli sorumluya demiş ki ‘Buraya operasyon olursa bir şey olursa esirlerin hiçbiri sağ gitmemeli, ailelerine teslim olmamalı.’ Sorej söylemişti, bunu kendim duymuştum kulaklarımla.”