Siyaset ‘Rusya ve İslam ülkeleriyle kazan kazan temelindeyiz’

‘Rusya ve İslam ülkeleriyle kazan kazan temelindeyiz’

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı’nın (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu “12. Kazan Summit 2021” zirvesine mesaj gönderdi.

‘Rusya ve İslam ülkeleriyle  kazan kazan temelindeyiz’

“Bilinçli Tüketim” başlıklı oturumda okunan mesajında Erdoğan, gerek Rusya gerekse İslam ülkeleriyle ekonomik, ticari, savunma, turizm ve yatırım iş birliğinin kazan kazan temelinde gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Erdoğan, “Bu anlayışla bir taraftan yakın coğrafyamızdan başlayarak komşularımızla ilişkilerimizi ilerletirken, diğer taraftan da İslam ülkeleri arasındaki ticaret ve yatırım imkanlarının artırılması için gayret gösteriyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi bünyesinde attığımız adımların yanı sıra helal gıda standardı ve belgelendirilmesine yönelik faaliyetlerimize de son dönemde hız verdik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2020’de yüzde 1.8 büyüme

Erdoğan, şunları kaydetti: “Salgın dönemine ait ekonomik veriler Türkiye’nin bu kritik süreçte oynadığı rolü açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Türkiye, 2020 yılını yüzde 1,8’lik büyüme oranıyla kapatmıştır. Salgının açtığı fırsat pencerelerini en etkin şekilde kullanarak ticaret, yatırım, sanayi ve lojistikte yakaladığımız bu ivmeyi devam ettireceğiz.”