Siyaset Şaban Dişli istifa etti

Şaban Dişli istifa etti

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kardeşi eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin 15 Temmuz darbe girişimindeki rolü nedeniyle çok eleştirilen, parti yönetimindeki görevi son bulduktan sonra sürpriz biçimde Ak Parti Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirilen Ak Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, 1,5 ayın ardından “Bir çok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti” açıklaması yaparak istifa etti.

Şaban Dişli istifa etti

Dişli, “Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim” diye konuştu.
Şaban Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ağustos’ta ekonomi alanında çalışmalar yapmak üzere Ak Parti tüzüğünün 145. maddesi uyarınca şahsının, “Genel Başkan Danışmanı” olarak atanması dolayısıyla büyük onur duyduğunu belirtti.
Yıpratmamak için
Bu göreve getirilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’a teşekkür eden Dişli, açıklamasında “Ancak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden bir çok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim” ifadelerini kullandı.
Kardeşi sanık
Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli, 15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü olan Akıncı’da yaşananlarla ilgili davada tutuklu olarak yargılanıyor. Mehmet Dişli’nin darbe girişimini planladığı ifade edilen “Yurtta Sulh Konseyi” üyesi olduğu da iddia ediliyor.
Dişli’nin istifa mektubunu önceki akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği de öğrenildi. Dişli’nin Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmediği kaydedildi.

Haberin Devamı