Siyaset Sadece adı değişti

Sadece adı değişti

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen, yardımcı doçentliği, “doktor öğretim üyesi” kadrosuna dönüştüren yasa teklifine şerh koydu.

Sadece adı değişti

Komisyonun CHP’li üyeleri; Gaye Usluer, Mustafa Balbay, Bülent Yener Bektaşoğlu ve Ceyhun İrgil, şerh yazısında, “Kanun teklifine bakıldığında yardımcı doçentliğin sadece adının değiştirildiği görülecektir. Cumhurbaşkanı’nın söylemleri ile teklifin getirdikleri bu yönü ile tamamen çelişmektedir. Yardımcı doçentlik görünürde kaldırılmış olsa da sadece unvanın adı değiştirilmiştir. Mevcut düzenleme ile yardımcı doçent, uzman, okutman, çevirici, eğitim öğretim yardımcısı kadrosunda bulunanların doktor öğretim üyesi/görevlisi kadrolarına atanmaları öngörülmüştür. Cumhurbaşkanı yine kandırılmış mıdır? Yoksa akademi mi kandırılmak istenmektedir?

Şerh yazısında yükseköğretimin temel sorunları çözüm beklerken bu sorunların çözümüne yönelik esaslı çareler üretilmeden sadece unvanın isim değişikliğinin akademiye bir yararı olmayacağı kaydedildi.