Siyaset ‘Sahte bal raporu’ sundu

‘Sahte bal raporu’ sundu

02.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’li Adıgüzel, hazırladığı “sahte bal” dosyasını Kılıçdaroğlu’na sundu. Adıgüzel, “Arı görmemiş glikoz zehrini bal diye yediriyorlar. Güya satışı yasak, ama market raflarının üçte ikisi sahte bal” ifadelerini kullandı.

‘Sahte bal raporu’ sundu

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Parti Genel Merkezi’nde önceki gün akşam ziyaret etti. Adıgüzel, Kılıçdaroğlu’na hazırladığı “sahte bal” dosyasını sundu. Dosyada şu değerlendirmeler yer aldı:

Haberin Devamı

SAHTE ÜRÜN: Glikoz şurubu ile sahte bal üretiminde arı olmadan bal üretimi olduğu için enzimler dışardan ilave edilmektedir. Piyasada marketlerde 2/3 sahte bal olduğu             tahminleri var. Kamu kurumlarına, özellikle öğrenci yurtları askeri birlikler gibi gençlerimizin çocuklarımızın olduğu alanlarda yüksek oranda bu ürünler tüketiliyor.

MODERN ZEHİR: Sağlıksız ve modern zehir olarak adlandırılan glikoz şurupları ile toplumun zehirlenmesi de ulusal bir sağlık sorundur.

KATALOG: Balda normalde bulunan şeker türlerinin, doğal enzimler, polen, prolin hepsinin bir oranı var. Bu şekilde hem balın türü, hem yöre kimliği çıkarılıp önce bir katalog oluşturulmalı.

ÜRÜN BİLGİLERİ: Paketlenen ürünlerde üretici bilgileri ve ürün bilgileri zorunluluğu getirilerek takibi mümkün olacaktır.