22.07.2010 - 02:10 | Son Güncellenme:
SEFA KARAHASAN Lefkoşa
Osman Acar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden bir ay önce Kuzey Kıbrıs’ta ülke siyasetine ve kamuoyuna yön veren birçok kişiyle görüşmelerinde facebook’u kullandı. KKTC’deki siyasetçileri, gazetecileri ve tanınmış simaları arkadaş olarak ekleyen Acar’a, facebook’ta yaptığı yazışmalar da yardımcı oldu.
Acar’ın sayfasında, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Onur Öymen gibi ünlü isimlerle fotoğrafları bulunuyordu. Zira Acar, Kemal Kılıçdaroğlu, Rauf Denktaş, Onur Öymen’le görüşmeler yaptığını söylüyor. Basına, “sahte danışman” olarak düşünce paniğe kapılan Acar, facebook’taki sayfasını ise kapattı.
Milliyet’e konuşan Osman Acar da, “Resmi danışman değilim. Ama Kemal Bey Ada’ya gelmeden önce Kıbrıs’ta yaptığım temaslarda belki yanlış cümleler kullanarak, danışman gibi anlaşılmış olabilirim. Yanlış anlaşıldıysam herkesten özür dilerim” dedi.
Ercan Havaalanı’nda uçaktan indiği sırada, kendisine “Hoş geldiniz” denildiğini öne süren Acar, o sıra milletvekili Tansel Barış’ın çantasını taşımak için aldığını ve daha sonra VİP’e gelen araçlara binerek otele gittiklerini söyledi. Çantayı otelde Tansel Barış’a verdiğini kaydeden Acar, “Ben otelde kalmadım. Gece eve gittim, sabah otele geldim. Otele gelince de Kemal Bey’in koruması beni oradan uzaklaştırdı” dedi. Gözaltına alındığında polislere ne cevap verdiğinin sorulması üzerine Acar, “Bana polisler danışman mısın? dediler ben de, ‘Hayır değilim’ dedim. Sonra Kemal Bey’in özel numaralarını gösterdim polislere” diye konuştu.
ALARM VERİLDİ!
Skandal üzerine KKTC’de de üst düzeyde “sahte danışman” alarmı verildi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar, Meclis ve devlet kurumlarında “sahte danışmanlar” konusunda bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. Buna göre, kurumlarda çalışan memurlar, kim ne görevde yakından bilecek, bunun dışındaki isimler konusunda dikkatli davranılacak.