Siyaset Sahte seyahat izin belgesi ile yolculuk yapan 10 kişi polis denetiminde yakalandı

Sahte seyahat izin belgesi ile yolculuk yapan 10 kişi polis denetiminde yakalandı

28.04.2020 - 14:58 | Son Güncellenme:

Son dakika gelen bilgilere göre; İstanbul’da corona virüs ile mücadele kapsamında getirilen seyahat kısıtlaması engelini sahte belgeyle aşmak isteyen 10 kişi daha yakalanıp gözaltına alındı. Esenler Otogarı’ndan kişi başı 200’er lira para ödeyerek aldıkları sahte izin belgeleriyle İstanbul-Kocaeli sınırında bir minibüs içerisinde yakalanan ve sahte belgeden işlem yapılan 10 kişiyle birlikte son bir hafta içerisinde yurt genelinde benzer belgelerle yakalananların sayısı 126’ya çıktı    

Sahte seyahat izin belgesi ile yolculuk yapan 10 kişi polis denetiminde yakalandı

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Covid-19 tedbirleri ile ilgili yapılan denetimler kapsamında, 27 Nisan Pazartesi günü gece saat 23.40 sıralarında TEM E-80 karayolu Tuzla-Kocaeli Orhanlı Gişeler yol ayrımındaki kontrol noktasında bir minibüs durdurulup içerisindeki yolcular kontrol edildi. Yapılan kontrolde araç içerisinde yer alan 10 şahsın, sahte izin belgeleri ile il dışına yolculuk etmek istedikleri tespit edilip gözaltına alındı.

Emniyete götürülerek sorguya alınan şahısların ifadeleri ve yapılan araştırmalardan şahısların sahte izin belgelerini Esenler Otogarında kişi başı 200 TL olmak üzere toplam toplam 2.bin TL ödeyerek bir seyahat firmasından aldıkları tespit edildi. Resmi belgede sahtecilik suçundan haklarında işlem yapılan şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakılırken içlerinde 65 yaş üstünde bulunan 2’sine 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesine göre biner lira para cezası işlemi uygulandı.

Yine İstanbul’dan, geçtiğimiz hafta otobüsle Ağrı’ya giden 26 kişi otobüs biletiyle birlikte aldıkları sahte seyahat izin belgeleriyle yakalanmıştı. Ağrı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen sahte belgelerin İstanbul Esenler Otogarı’nda bir seyahat firması tarafından bastırıldığı tespit edilince şirketin adresine 3 gün önce operasyon düzenlenmişti. Sahibi ile çalışanlarının gözaltına alındığı şirketten sahte izin belgelerinin önce 100’er liraya 5 yolcuya satıldığı ardından yine Ağrı’ya giden bir başka otobüste bulunan 21 yolcuya ise 600’er liraya satıldığı tespit edilmiş ve belgeleri satın alan yolculara resmi belgede sahtecilikten işlem ile Kabahatler Kanunu gereği 392’şer lira para cezası kesilmişti.

İstanbul merkezli 36 sahte seyahat izin belgesinin ortaya çıkarıldığı denetlemelerin yurt genelinde yapılanların da ise Erzurum dikkat çekti. Erzurum’da da sahte seyahat izin belgesiyle yolculuk eden 90 kişiye geçtiğimiz hafta cezai işlem uygulandı. Kentin giriş ve çıkış noktalarında denetim yapan polis ekipleri, 90 kişinin seyahat izin belgelerinin sahte olduğunu tespit etti. Resmi belgede sahtecilikten adli işlem başlatılan 90 kişiye 3 bin 150’şer lira olmak üzere toplam 283 bin 500 lira idari para cezası uygulandı.