Siyaset Salıcı: Sıfır noktasında siyaset yapıyoruz

Salıcı: Sıfır noktasında siyaset yapıyoruz

09.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Milliyet’in de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciye gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Salıcı: Sıfır noktasında siyaset yapıyoruz

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Salıcı, özetle şunları söyledi:

DOĞUDA REKOR ARTIŞ: İl başkanlarımızın önlerine koyduğumuz kriterlerden biri ‘üyemiz olmayan mahalle, köy kalmasın’. Eğer o köyde üyeniz varsa, sandık başına iki kişiyi koyabiliyorsunuz. Yoksa yan taraftan birisini koymanız lazım. CHP’nin üye sayısı 1 milyon 300 bin’i aştı. Doğu Masası kapsamında bazı illerde yüzde 30’u, bazı illerde yüzde 60’ı aşan üye artışı var. En yüksek artış yüzde 141’le Batman’da. 29 Kasım itibarıyla üye sayısı Ağrı’da yüzde 30, Batman yüzde 141, Bitlis yüzde 74, Diyarbakır yüzde 65 artmış. Diyarbakır’da 3 bin 572’ymiş, 5 bin 891’e çıkmış. Hakkari’de yüzde 64.3, Muş’ta yüzde 64, Şırnak’ta yüzde 64, Van’da yüzde 62.2 artmış. Hakkari’de üyemiz olmayan birkaç köy kaldı.

Haberin Devamı

TÜM İLLERİ DOLAŞACAĞIZ: Bütçe görüşmelerinden sonra 1 Ocak’a kadar Doğu Masası’ndaki görevli arkadaşlarımz bir tur daha atacaklar. Tüm illeri bir tur daha dolaşacaklar. Kahvehaneye gidiliyor, vatandaşla doğrudan konuşabileceğimiz yerlere gidiliyor. Sıfır noktasına gidip siyaset yapıyoruz. Oraya gidip Tayyip Bey’e el sallıyor bizimkiler.

CUMHURBAKANI ADAYI: Yarın seçim deseler bu gece adayımızı belirleriz, yarın da seçime gireriz. Millet İttifakı liderleri bir araya gelirler, masada otururlar, konuşurlar ve karar verirler. Onun dışında bir yaklaşımımız yok.

4 alana yoğunlaştık

MESAFELİ KESİM: İl başkanlarımız CHP’ye mesafeli duran kesimlere daha fazla ulaşacak şeyler yapıyorlar. Biz önümüzdeki dönem dört alana yoğunlaşacağız. Doğu Masası-zaten yapıyoruz. İkincisi Karadeniz. Üçüncüsü Orta Anadolu. Dördüncüsü de yurt dışı seçmen.