Siyaset 'Sandığı getirin millet karar versin'

'Sandığı getirin millet karar versin'

21.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Sandığı getirin millet karar versin

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Akşener, "'Türkiye Ekonomi Modeli' dedikleri sözüm ona model de üzerine tüy dikti. 2023'e sekiz ay kalmış ama bu arkadaş 20 yılda yapamadıklarını sekiz ayda yapacaklarını iddia etmeye başladı. Yetmedi, 2053'ten bahsetti. Yetmedi, 2071'den bahsetti. Yakında kahve falı da bakmaya başlarsa, şaşırmayın" diye konuştu. Vatandaşın her geçen gün geçinemez hale geldiğini belirten Akşener, "Milletimiz, ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Domatesi biberi taneyle alıyor. Evinde battaniyeye sarılarak oturuyor. Belediyeler vatandaşa, ekmek karnesi dağıtıyor; iktidarın küçük ortağı askıda ekmek stantları açıyor" dedi.

Haberin Devamı

'Enkazı kaldıracağız'

Milletin masallardan bıktığını söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

"Hodri meydan. Getir sandığı kararı milletimiz versin. Hedef, vizyon nasıl olurmuş sandıkta öğretelim. Geldiğimiz noktada suçlayacak kimseleri kalmadı. İlk sandıkta kim suçlu, kim suçsuz göreceğiz. Sandık gelecek milletimizin çelikten iradesi, Türkiye'nin düşürüldüğü durumun faturasını gerçek sorumlusuna kesecek." Akşener, iktidarın yarattığı enkazı kendilerinin kaldıracağını savundu.

Akşener, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesiyle ilgili davanın Suudi Arabistan'a devredilmesiyle ilgili de, "Trump emrettiğinde rahibi nasıl ihraç ettilerse, Suudi prens emredince de Kaşıkçı davasını jet hızıyla ihraç ettiler. Kaşıkçı davasını kaça sattınız? Türkiye sınırlarında işlenmiş bir cinayetin davasını, yani devletin egemenlik hakkını kaça devrettiniz? Geçmişini bilmeyen, bugünü de, yarını da koruyamaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Memlekette adalet olmadığını savunan Akşener, şunları kaydetti:

"Sizce bugün, memleketimizde hukuk var mı? Hakkı koruyan var mı? Bugün hepimiz, bu soruları maalesef üzülerek, utanarak 'hayır' diye cevaplıyoruz. Bugün, memleketimizde bir hükümetin olmadığını maalesef görüyoruz. Peki hükümet yoksa, ne var? Kendisini kanundan ve milletten üstün gören, bir tek adam var. Ucube sistemini, memleketimize dayatmaya çalışan, bir beceriksizlik abidesi var. Vatan toprağını kupon arazi olarak gören, bir kabile reisi var. Memleketimizde dokunduğu her yeri, tarumar eden bir bay kriz var."

Zambiya ile anlaşma

Türkiye ile Zambiya arasında imzalanan bir anlaşmaya dikkat çeken Akşener, bu anlaşmanın "gemilerle karşılıklı liman ziyareti yapılmasına" ilişkin olduğunu belirterek, "Güzel olmasına güzel de, ortada küçük bir sorun var; Zambiya’da liman yok. Çünkü Zambiya’da, deniz yok. Viktorya Şelaleleri’ni deniz zanneden, üstün bir coğrafya bilgisiyle, karşı karşıyayız. Sayın Erdoğan ve liyakat abidesi arkadaşlarına, bir çağrıda bulunmak istiyorum: Hazır eliniz değmişken, aradan Zambiya’ya da bir deniz çıkarıverin" ifadelerini kullandı.