Siyaset SAT’tan çıkan ilk amiraller

SAT’tan çıkan ilk amiraller

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni sistemin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, FETÖ kumpas davalarıyla mağdur edilen komutanlar, üst sıralardan terfi ettirildi. Terfi eden iki general, altı albayın kumpas mağduru olduğu anlaşıldı.

SAT’tan çıkan ilk amiraller

Şura’da tuğgenerallik görevinden tümgeneralliğe terfi ettirilen Levent Ergün, Balyoz kumpasından 13 yıl 4 ay hapse mahkum edilmiş ve ikinci yargılama sonucu beraat etmişti. 2015 YAŞ’ta generalliğe terfi ettirilen Ergün, Hendek operasyonlarında Mardin Nusaybin’de çok sayıda şehit verilmesi üzerine, Nusaybin’de göreve getirilmiş ve kısa sürede ilçeyi teröristlerden temizlemişti. Ergün, daha sonra Genelkurmay Harekât Planlama Daire Başkanı olarak görevini sürdürdü.

Haberin Devamı

Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer de tümamiral rütbesine terfi ettirildi. Koçer, Balyoz kumpas davasında 3 yıl tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin, “Adil yargılanma hakkı ihlali” sonrası özgürlüğüne kavuşmuştu. Koçer, 2015 YAŞ kararıyla amiralliğe yükseltilmişti.

Kardak fatihi

FETÖ kumpasıyla Poyrazköy Davası’nda hüküm giyerek hapis yatan SAT Komutanı Deniz Albay Turhan Ecevit ve Deniz Albay Ercan Kireçtepe de bir üst rütbeye yükseltildi. Kardak krizi sırasında adaya Türk Bayrağı diken SAT komando timinde yer alan Kireçtepe’nin, Kardak’a gidecek botun benzini olmadığı için kredi kartıyla benzin alan kişi olduğu da biliniyor. Ecevit ve Kireçtepe’nin, SAT bünyesinden çıkan “ilk” amiraller olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

‘Casusluk’ mağduru

FETÖ’nün kumpaslarından, “İzmir Askeri Casusluk” davasında tutuklanan, yeniden yargılama sonucu beraat eden Topçu Kurmay Albay İlkay Altındağ da tuğgeneralliğe terfi etti. Altındağ, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapıyordu.

“Balyoz” davasından hapis yatan ve beraat ederek komodor olan Deniz Kurmay Albay Hasan Özyurt da tuğamiralliğe terfi etti. “Balyoz” mağduru Kurmay Albay Serhat Sözbir ile “İzmir Askeri Casusluk” mağduru Kurmay Albay Murat Dinçman da, tuğamiralliğe yükseldi.