Siyaset Savcı ‘Selam’ şüphelilerini ifadeye çağırdı

Savcı ‘Selam’ şüphelilerini ifadeye çağırdı

06.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü Tevhid-i Selam (Kudüs Ordusu) örgütüne yönelik soruşturma kapsamında dosyada adı şüpheli olarak geçenler ifadeye çağrılmaya başlandı.

Savcı ‘Selam’ şüphelilerini ifadeye çağırdı

Soruşturma savcısının ifade için çağırdığı isimler arasında İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ilahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu, Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star gazetesi yazarı Hakan Albayrak ve “Umut davası” sanığı Abdülhamit Çelik de var.
2011 yılında başlatılan ‘Selam terör örgütü’ soruşturması, özel yetkili savcıların dosyadan el çektirilmesinin ardından bazı gazetelerin manşetlerinde “7 bin kişi dinlendi” şeklindeki haberlerle gündeme gelmişti. Dosya en son 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını da yürüten savcılardan biri olan savcı İrfan Fidan’a verildi.
Üç yıldır yürütülen soruşturma dosyası üzerinde incelemesini tamamlayan savcı Fidan, aralarında gazetecilerin de bulunduğu bazı isimler hakkında takipsizlik kararı verdi. Bir kısım şüpheliler ile ilgili de soruşturma devam ediyor. Savcı, dosyada yer alan bazı şüphelilerin ifadesini almaya karar verdi. Şüpheliler bu hafta içi ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çağrıldı.