Siyaset ‘Seçilmiş rekabetin kurallarını bozduk’

‘Seçilmiş rekabetin kurallarını bozduk’

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti ile MHP’nin siyasetteki dengeleri değiştiren İYİ Parti’nin kurulmasından sonra seçim ittifakına gittiğini belirterek, “25 Ekim’de partimiz kuruldu, korku bir duman gibi dağları sardı, bir baktık saray koalisyonu ortaya çıkmış.” dedi.

‘Seçilmiş rekabetin kurallarını bozduk’

Partisinin Hatay İl Başkanlığı binasının açılışına konuşan Meral Akşener, Ak Parti ve MHP’nin çıkar ittifakı oluşturduğunu belirterek, “Birisi sandalyesini kurtarmak için öbürü tek adamlıkta işlediği her türlü cürmü kurtarmak için anlaşmışlar” ifadelerini kullandı. Partisinin seçilmiş rekabetin bütün kurallarını bozduğunu, bu nedenle de engellenmeye çalışıldığını ifade eden Akşener şöyle konuştu:

“Sayın Erdoğan, ABD ile dost mu düşman mısın? Biz dost mu düşman mı kısmını araştırırken ABD Dışişleri Bakanı geldi, AK Parti Genel Başkanı’yla saklı, gizli, belgesiz görüşme yaptı. O toplantıdan 14 şeker fabrikasının satışı çıktı. Buna mani olunuz. Bunların satılmaması için elimizden geleni yapacağız. 14 şeker fabrikasını Amerikan firmasının talebiyle satmak hainliktir.”