Siyaset ‘Seçilse bile sadece vitrin süsü olacak’

‘Seçilse bile sadece vitrin süsü olacak’

21.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na ve muhalefete yüklendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin büyük bir bölümünün, komisyonların tamamının, başkanvekilliklerinin tamamının Ak Partili olduğunu belirten Erdoğan, “Zaten, bu seçilse bile sadece vitrin süsü olarak belediye başkanlığı yapacak o kadar. En ufak bir yanlışta karşısına kim dikilecek? Meclis dikilecek” dedi.

‘Seçilse bile sadece vitrin süsü olacak’

Bahçelievler Hasan Doğan Spor Kompleksi bahçesinde toplu açılış törenine katılan Erdoğan, terör örgütlerinin Millet İttifakı’nın adayını desteklediğini savunarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Millet İttifakı’nın adayı kim belli, isim vermeyeceğim, gerek yok ama şunu biliyoruz ki şu anda CHP Başkanı Bay Kemal, rahatsız oluyor bazı şeylerden, çıkamıyor meydanlara. Zira adayları genel başkanının adını bile anmaktan kaçıyor. Bunlarda yalan tepeden tırnağa hepsinde ganimet. Genel Başkanları nasıl yalan söylüyorsa aynen adayları da öyle yalancı. Bunlar aynı zamanda yalanın ötesinde her türlü oyunu da oynuyor. Sayın Yıldırım ile televizyon programına çıkacakları zaman, programdan önce moderatörle Marmara Etap Oteli’nde bir araya geliyorlar, soruları onlar alıyor ve aldıkları bu sorularla beraber hazırlıklarını yapıyor ve o gece programa o şekilde çıkıyor. Bunların belgeleri bizde var. Bunların resimleri, hepsi elimizde kayıtlı. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki yatsıya kadar bile yanmadı. Çabuk söndü. Şimdi pazar günü bu mumu tamamen söndürmeye var mıyız?”

Haberin Devamı

‘Sicili bozuk’

Sayıştay rapor tartışmasına da değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2016 mali denetim raporlarında yer alan konuların hiçbirinde kamu zararı tespit edilmedi. Dolayısıyla yargılama konusu değildir. Ama bu kişinin Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminin sadece 2016 yılındaki faaliyetleriyle ilgili 11 kamu zararına yol açan işlem tespit edilmiştir. Kim tarafından? Sayıştay tarafından. Yapılan yargılama sonunda bu zararların kendisinden tazminine karar verilmiştir. Dolayısıyla bu adayın sicili, Sayıştay raporlarıyla tespitli şekilde bozuktur.”

‘Seçilse bile sadece vitrin süsü olacak’

Mezuniyet sevinci

Cumhurbaşkanı Erdoğan, torunu Emine Mahinur Albayrak'ın ilkokul mezuniyet törenine katıldı. Törende, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da yer aldı. AA