Siyaset Seçim stantı kavgası 2 yaralı, 1 tutuklama

Seçim stantı kavgası 2 yaralı, 1 tutuklama

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Büyükada’da HDP standına saldırarak parti bayraklarını ve standı yakma girişiminde bulunduğu öne sürülen şüphelilerle olaya tepki gösteren CHP Gençlik Kolları üyelerinin de arasında bulunduğu grup arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.

Seçim stantı kavgası 2 yaralı, 1 tutuklama

Olay, Büyükada’da önceki gün gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir grup HDP’nin standına saldırarak parti bayraklarını ve standı yakma girişiminde bulundu. Şüpheliler, yan tarafta bulunan CHP standında görevli
Vedat Demir ile çevrede bulunan bazı kişilerle de tartıştı. Olayın kısa sürede kavgaya dönmesi üzerine Demir ve olaya tepki gösteren Sedat Şahin bıçaklanarak, A.Y.A., Ö.K. ve M.D. ise darp edilerek yaralandı. Saldırı olaya karıştığı tespit edilen 4 şüpheli gözaltına aldı. Yapılan kimlik soruşturmasında herhangi bir siyasi bağlantıları tespit edilemeyen dört şüpheliden olayları çıkaran baş isim olarak mahkemeye sevk edilen E.A. isimli şahıs tutuklandı, diğer üç saldırgan adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Haberin Devamı

Mitingde 17 gözaltı

Bakırköy’de önceki gün düzenlenen HDP’nin mitinginde alana girmeye çalışan 17 şüpheli şahıs da gözaltına alındı. Şüphelilerin, miting alanına girişteki arama noktalarında yapılan üst aramasında, üzerlerinden yasadışı flama, pankart, poster ve bölücü örgüte ait bez parçaları çıkması nedeniyle gözaltına alındıkları ve işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildikleri öğrenildi.

Yazarlar