Siyaset Şehitlere son veda

Şehitlere son veda

21.10.2008 - 00:13 | Son Güncellenme:

Tunceli’de şehit olan er Fikret Yükseler Adana’da, Gaziantep’te şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Ercan Şensoy Ordu’da toprağa verildi

Şehitlere son veda

Tunceli’de PKK’lılar tarafından 14 Ekim’de pusuya düşürülen araçta ağır yaralanan ve 5 gün sonra şehit olan Er Fikret Yükseler, memleketi Adana’da toprağa verildi. Sabancı Merkez Camii’nde düzenlenen törende baba Arif Yükseler, dağdaki teröriste af çıkarmanın çözüm olmayacağını söyledi.
Anne Ganem Yükseler de “Af çıkarsa biz de silah alıp çıkarız meydana” diye bağırdı. Yaklaşık bin kişi, PKK aleyhine sloganlar attı, tekbir getirdi. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi bir süre top arabasında taşındı.
Baba Arif Yükseler, oğlunu son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı. Cenaze, Kozan ilçesine bağlı Yassaçalı köyünde toprağa verildi.
Gaziantep’in Nizip ilçesinde geçen hafta Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in konvoyuna eskortluk yapan jandarma aracının otomobille çarpışması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Ercan Şensoy (35) dün memleketi Ordu’nun Ünye ilçesinde toprağa verildi.

Ordu’da tören

Şehit Şensoy için Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı askeri bir tören düzenlendi. Şehidin eşi Sevil Şensoy, sinir krizi geçirirken, anne Melek Şensoy’un ağıtları yürekleri dağladı.
Tören sırasında babasının fotoğrafını elinden hiç bırakmayan 1.5 yaşındaki Tuana herkesi duygulandırdı. Şehidin 6 yaşındaki kızı Lara ise annesinin yanında ayrılmadı. Şensoy’un cenazesi daha sonra Ünye’ye bağlı Sahil köyünde toprağa verildi.