Siyaset Sembol mekanlara gidilecek

Sembol mekanlara gidilecek

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Yeniden Doğuş’a ödül Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca düzenlenen “15 Temmuz Fotoğraf Yarışması”nda Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Fatih Kurt’un “Yeniden Doğuş-1” eseri birincilik ödülünü kazandı. Fotoğrafta, Genelkurmay önünde toplanan vatandaşlar, zırhlı aracın üstüne çıkarak darbe girişimine tepki gösteriyor.

Sembol mekanlara gidilecek

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan programlara ilişkin bilgi verdi. Ünal, o günün unutulmaması için Ak Parti olarak Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde yürütülecek 15 Temmuz anma törenlerine etkin olarak katılacaklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı’nın, anma törenlerinin 11-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladığını hatırlatan Ünal, Ak Parti’nin programını şöyle aktardı:
“Biz de 11 Temmuz sabahı önce şehitlerimizin 81 ilde kabirlerini ziyaret ederek başlayacağız. 13 Temmuz’da parti genel merkezimizde 15 Temmuz şehitlerimiz anısına hazırladığımız, ‘15 Temmuz Analiz’ kitabımızın tanıtımı var. ‘Meydanların Dili’ sergimiz var. 14 Temmuz Cuma günü İnsan Hakları Başkanlığımızın ATO’da gerçekleştireceği, ‘Bir insan hakları ihlali olarak 15 Temmuz Sempozyumu’ yapılacak. 15 Temmuz gecesi, o gece ne olduysa onları anbean gerçekleştirmek için programlara katılacağız. Bu millet o gece sokağa çıkacak, direnişin sembol mekanlarına gidecek. O geceyi, mücadele verdiği noktalarda tekrar yad edecek. Bu millet 29 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttuğu gibi bir gece sembolik olarak demokrasi nöbeti tutacak.”
Ünal, Ak Parti teşkilatlarının 81 ilde, daha önce nöbet tutulan meydanlarda olacağını söyledi. Ünal, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, Kısıklı’da, Çengelköy’de, Saraçhane’de, TBMM’de beraber olacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Meclis’in bombalandığı saatte biz orada dimdik ayakta olacağız. Ama bu hain darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü alçaklar, yüce Türk milletinin mahkemelerine hesap veriyor olacak.”