Siyaset 'Sen ülkeni nasıl şikâyet edersin?'

'Sen ülkeni nasıl şikâyet edersin?'

09.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP liderinin “Türkiye’de can güvenliği yok, turistler gelmesin” dediğini belirten Başbakan Yıldırım, “Bu memleketin bir evladıysan sen nasıl ülkeni dünyaya şikâyet edersin?  15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ dedin, seni uyardık. Uslanmamış, ders almamış” dedi

Sen ülkeni nasıl  şikâyet edersin

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alman dergisine verdiği röportajda Türkiye’de can ve mal güvenliği olmadığını söylemesini eleştirerek, “Pensilvanya kontrolüne girerek 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ dedin, seni uyardık. Uslanmamış ders almamış Alman dergisine, ‘Türkiye’de can güvenliği yok, mal güvenliği yok, turistler gelmesin’ diyor. Bu memleketin evladıysan nasıl sen ülkeni dünyaya şikayet edersin. Allah aşkına bırakın bir parti başkanını herhangi bir vatandaş kendi memleketi için böyle laflar eder mi” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

ÜZMEK İÇİN ÇALIŞIYORLAR: 16 Nisan’da millete verdiğimiz bütün sözleri yerine getirmek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlarımız kendi hizmetlerinin açılışını zaten gerçekleştiriyor. Vatandaşımızın sesine kulak veriyor derdine derman olmaya çalışıyoruz. Yazın rehavetine kendini kaptıranlar millet ile yan yana olmak yerine milleti üzmek için incitmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

UYARDIK, USLANMAMIŞ: Bir haber çıktı bir Alman dergisinde. Ana muhalefet partisi başkanı ne diyor, dergiye beyanat vermiş. Kılıçdaroğlu iyi dinle: İlk önce Pensilvanya kontrolüne girerek 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ dedin, seni uyardık, yetmedi millet 16 Nisan’da sana gereken cevabı verdi. Bundan da uslanmamış, ders almamış, ne diyor biliyor musunuz Alman dergisine?: ‘Türkiye’de can güvenliği yok, mal güvenliği yok, turistler gelmesin.’ Bu ne demek? Bu memleketin evladıysan nasıl sen ülkeni dünyaya şikayet edersin? O ne derse desin. İlk 6 ayda Türkiye’ye gelen misafir sayısı yüzde 14 arttı 15 milyona yaklaştı. Kılıçdaroğlu ‘gelmesin’ dese de geliyor. Kılıçdaroğlu belli ki turizmin gelişmesinden refahın artmasından insanların iş aş sahibi olmasından hiç mutlu değil. Allah aşkına bırakın bir parti başkanını herhangi bir vatandaş kendi memleketi için böyle laflar eder mi? Türkiye’de ‘adalet yok’ dedi, yollara düştü. Milletten ilgi görmeyen, sırtını terör örgütlerine dayamış siyasetçilerle kol kola yürüyen Kılıçdaroğlu şimdi yabancı ülkelerden dergilerden ülkelerden medet umuyor. Adalete terör sempatizanları yol yürüyerek ulaşamazsın ey Kılıçdaroğlu, 6-7 Ekimde onca kardeşimizi vatandaşımızı öldüren 15 yaşındaki Yasin Börü evladımıza kıyan eli kanlı terör örgütleriyle kol kola girerek adalet sağlayamazsın. Milletten alamadığın takdiri yabancı dergiye demeç vererek, ülkeni kötüleyerek hiç sağlayamazsın.

Haberin Devamı

BU KEPAZELİĞE SON VER: (CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın sözleriyle ilgili) CHP iyice şirazesinden çıktı. Bir milletvekili diyor ki; ‘15 Temmuz darbesi bir tiyatrodur, bu ne biçin darbe diyor. Meclis bombalandı bir milletvekili ölmedi’ diyor. ‘Bizim pilotlarımız bardaktaki suya nişan alıyor’ diyor. Yahu sen ne biçim insansın? Bu kadar şehitlerimizin ruhunu sızlatacak sözleri nasıl söylersin? Şehit olan 250 vatandaşımızın katilinin utanmadan devlet olduğunu söylüyor. Bakın vatandaşlarıma bir şey söylüyorum. 15 Temmuz alçak FETÖ darbesinde hayatını kaybeden, gazi unvanına ulaşan bütün vatandaşlarımızın iki eli bunların yakasındadır. Devleti ve milleti suçlamak suretiyle FETÖ terör örgütü aklamaya çalışmak sizin haddinize mi? Buna hiç şaşırmadım; bu zat 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra da Pensilvanya’ya gittiğini terör örgütünün ne kadar güzel çalışmalar yaptığını ballandıra ballandıra anlatmıştı. Milletin vekili ile terör örgütü arasında böyle bir muhabbet kabul edilebilir mi? Kılıçdaroğlu bu kepazeliğe son ver, millet şehitlerimizin ruhunu sızlatan bu adama karşı ne yapacağını merakla bekliyor.

Haberin Devamı

PİŞMAN OLDULAR: Bir taraftan milleti karalamaktan çekinmeyen Mustafa Kemal’in partisi olduğunu söyleyen CHP var, diğer tarafta ise muasır medeniyetler seviyesinin önüne geçmek için gece gündüz çalışan Ak Parti var. Millet her şeyi görüyor doğru şekilde de değerlendiriyor. 15 yıldır da milletimiz desteğini esirgemiyor. İnsanımızın kararına saygı duymayanlar başka ne diyor biliyor musunuz? Alman dergisine devam ediyor, ‘2019’da Erdoğan’ı iktidardan indireceğiz’ diyor. 2003’ten beri bunu söylüyor. O söyledikçe millet daha fazla destek veriyor, oyunu daha da artıyor... Millet ile hükümetin arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlar hep mahcup, pişman oldular.

Haberin Devamı

KİMMİŞ BİR AÇIKLA: Kılıçdaroğlu’nun 2019’a hazırlanacağız dediği demokratik unsurlar kimmiş bir açıklasın da görelim. Sırtını teröre dayayan HDP mi? Adalet yürüyüşü boyunca devlete millete kin kusan FETÖ artıkları mı? Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden terör militanları mı? Ortaklık yapacağın bir demokratik unsur varsa gerçekten arıyorsan 15 Temmuz’da sokaklarda destan yazan millette ara, millete dön.

Haberin Devamı

‘Osmanlı’nın torunlarıyız’

Tek bir devletimiz var, o devletin adı da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Devletimizin kurucusuna onun şahsında yürütülen İstiklal mücadelesine Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar hesap veriyorlar. Hesaplarını verecekler. Hukuk içerisine de en ağır şekilde cezalandırılacaktır. İstedikleri kadar tiyatro yapsınlar istedikleri kadar millet aklıyla alay etsinler o akıbet onların peşini bırakmayacak ve şehit kanları yerde kalmayacaktır. Güneyimizdeki istikrarsızlığın iç savaşın sona ermesi için de büyük çabalar harcıyoruz. Her gün onlarca masum hayatını kaybediyor. İnsanlığın öldüğü yerde garip gurebaya savaş altında savunmasız kalanlara sahip çıkan tek ülke Türkiye’dir. Yardım etmek şiarımızdır. Osmanlı evlatları torunlarıyız. Bize yakışan da budur.

BAĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ: Pazartesi günü 14 Ağustos, kutlu yürüyüşün başladığı gündür, Ak Parti’nin kuruluş yıldönümüdür. 16’ncı kuruluş yıldönümünü Sincan’da yapacağız. Coşku ve heyecanla anacağız. Ak Parti milletin dualarıyla kurulmuş bir partidir. İl ve ilçe kongrelerimizle Ak Parti’yi millete bir adım daha yaklaştıracağız, milletle olan bağımızı güçlendireceğiz.

‘Karınca gibi çalışacağız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da konuşmasında, “İş kazası yaşanmadan yolumuzun tamamlanmasını temenni ediyorum. 2001’de yola çıkarken ülkemiz ve milletimiz için bir hayal kurduk. Türkiye büyük hedefleri olan bir ülke. Daha büyük ve güçlü bir Türkiye için kadrolarımız var. Eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmamız lazım der üstat Necip Fazıl” diye konuştu.

ODTÜ’den geçecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de “Eskişehir yolu ile İstanbul yolunu birbirine bağlayacağız. ODTÜ’nün yanından ve içinden geçen iki bulvar. AOÇ’den geçen iki bulvar da yapılacak. Ankara trafiği bir kat daha rahatlamış olacak” dedi.

Yazarlar