Siyaset ‘Sevr’de yarım kalanı tamamlamak istiyorlar’

‘Sevr’de yarım kalanı tamamlamak istiyorlar’

08.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

‘Sevr’de yarım kalanı tamamlamak istiyorlar’

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Mübarek ramazan ayının daha ilk gününde milletimizi kana ve acıya bulayan gözü dönmüş bu teröristlerin bırakın bu aziz milletin mensubu olmayı, bırakın müslüman olmayı, insanlıkla da ilişkileri olamaz” dedi.

Haberin Devamı

‘Adeta mühür gibi’

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Türkiye’yi terör örgütleri aracılığıyla, terör eylemleriyle, teröristlerle terbiye edeceğini, istediği şekilde yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyorlar. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin adeta birer mührü gibidir. Yüzyıl önce binlerce kilometre ötelerden farklı milletlerin askerlerini Çanakkale önlerine getiren saik neyse bugün de dünyanın dört bir köşesinden teröristleri örgütün saflarında buluşturan neden aynıdır. O gün İstanbul’u işgal etmenin rüyası içinde 450 yıllık araya son verme özlemiyle gelenler, bugün de terör örgütünü aynı hedef için maşa olarak kullanıyor. Haçlı seferlerinin, Moğol istilasının, Sevr’in yarım bıraktığı işi bu kez terör örgütü üzerinden tamamlamak istiyorlar. Tüm ideolojik farklılıkları bırakarak, kanlı bıçaklı terör örgütlerini aynı çatı altında birleştiren sebep budur.”

Haberin Devamı

Org. Akar duygulandı

Erdoğan Şırnak’ta bir çocuğun ellerini ısıtmaya çalışırken görüntülenen ve Nusaybin’de çıkan çatışmada yaralanan Binbaşı Necmettin Tetik ile kendisi ve Orgeneral Akar’ın konuşmasını paylaştı. Bu sırada ise Orgeneral Akar’ın duygulandığı görüldü.