Siyaset Siber saldırıya karşı ‘savunma kalkanı’

Siber saldırıya karşı ‘savunma kalkanı’

02.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Siber saldırıya karşı ‘savunma kalkanı’

TBMM Başkanlığı, yakın tehlike olarak gördüğü, “siber saldırılara” karşı bir dizi önlem geliştirdi. Bilişim ve siber saldırılara karşı yapılan işlemler şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

Kartlar şifrelendi

- Veri tabanı aktif yedekli yapıya taşınarak, performans ve gözden geçirme çalışmaları yapıldı. Güvenli anlık mesajlaşma sistemi, “SKYPE For Business” kullanıma açıldı. Külliye içerisinde kullanılan tüm kurum kimlik kartları, şifrelenerek güvenlik seviyesi yükseltildi.

- Kurumsal Güvenlik Duvarı (Firewall) yedekli yapıda daha performanslı cihazlar ile değiştirildi, Güvenlik Duvarı Log ve Rapor Sistemleri yenilendi.

- Personelin, kablosuz internet sistemine entegrasyonu yapılarak, kurumsal kullanıcı adı, şifre ve güvenli erişim ile internet hizmeti sağlandı.

- Kullanıcı, bilgisayar ve sunucuların normal olmayan aktivitelerinin takibi ve denetimi için İleri Seviye Tehdit Analiz Sistemleri kuruldu.

Haberin Devamı

- Bilişim altyapı güvenliği açısından önemli olan Merkezi Log ve Rapor Yönetim Sistemi (SIEM) devreye alındı.

E-posta düzenlemesi

- Güvenlik nedeniyle kurumsal e-posta sistemi yurt dışına kapatılarak önlem alındı. Yurt dışından e-posta sistemine bağlanması gereken kullanıcılar için güvenli erişim (VPN) ile bağlantı sağlanması için gerekli altyapı oluşturuldu.

- Bilişim altyapısına gerçekleştirilen siber saldırıları izleme ve hızlı olarak tedbir alınabilmesi için bodrum katta kurulan Video Wall Sistemi’ne tüm Ağ Erişim ve Güvenlik Sistemleri’nin entegrasyonları yapıldı.