Siyaset ‘Siyasete bakışımız değişti’

‘Siyasete bakışımız değişti’

01.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Kurultayı’ndan önemli sonuçlar çıktığını, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini belirten CHP’li Bingöl, “Biz sadece ana muhalefet partisi değiliz, referandum sürecinde ortaya çıkan kitlenin birlikteliğine katkı sağlayacağız” dedi

‘Siyasete bakışımız değişti’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Son bir yıldır siyasete bakış açımız çok değişti. 7 Haziran seçimleri bizim için çok önemliydi, bir başlangıç dahi kabul edilebilir... Dört gün süren Adalet Kurultayı’ndan da önemli sonuçlar çıktı. Bu tür etkinlik ve çalışmaları sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
CHP’li Bingöl, partisinin Kocadere’de 4 gün süreyle gerçekleştirdiği Adalet Kurultayı’nı ve partisinin bundan sonra izleyeceği yol haritasını Milliyet’e değerlendirdi. Bingöl, şunları kaydetti:
7 HAZİRAN MİLAT: Son bir yıldır siyasete bakış açımız çok değişti. 7 Haziran seçimleri bizim için çok önemliydi, bu değişim için bir başlangıç dahi kabul edilebilir. Çok önemli bir bildirge hazırladık, iktidar bildirgemizdeki bazı hususları da hayata geçirmek durumunda kaldı. 15 Temmuz darbe girişiminde net tavır koyduk, parlamentoya ilk gidenler biziz. Darbe girişiminin ardından, darbecilerle yakından uzaktan ilgisi olmayanlara, muhalif olanlara karşı hasmane bir tutum sergilendi, on binlerce insan ve aileleri mağdur edildi. AKP, büyük bir mağdur sınıf yarattı, mağdurdan yana tavır koyduk. Referandum sürecinde de parti kimliğini bir tarafa bırakarak, toplumun her kesimiyle ‘hayır’ bloku oluşturmaya öncülük ettik.
DÜNYA TARİHİNDE BİR İLK: Adalet Kurultayı’nda CHP’yi öne çıkarmadık. Dört günde çok farklı kesimlerden konuşmacılar vardı, muhafazakar kesimden, merkez sağdan, milliyetçi kesimden, solun değişik renklerinden katılımcılar vardı ama çok saygın bir anlayış hakimdi. Dört günlük sürede önemli sonuçlar çıkıyor. Dünya tarihinde ilktir ki, aynı gün içinde birden çok panel ve çalıştay düzenleniyor. Ana oturum yapılıyorken, bir başka bölümde 11 masada çalışmalar sürdürülüyor. Dolu dolu bir 4 gün geçirdik.
SADECE ANA MUHALEFET DEĞİLİZ: Bu tür etkinlik ve çalışmaları sürdüreceğiz. Biz sadece ana muhalefet partisi değiliz, referandum sürecinde giderek büyüyen o büyük kitlenin bir arada hareket etmelerini, birlikte dayanışma ruhu geliştirmeleri adına böyle bir birlikteliğin oluşmasına katkı sağlıyoruz. Ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan bir üslubumuz, siyasi bakış açımız var. Bu bakış açısını daha etkin hale getiriyoruz. Parti kimliğimizi öne çıkarmadan bunu yaparak, ötekileştirenlerin aksine, gerginliğe asla izin vermeyen, bütünleştiren, birleştiren bir siyaset anlayışını daha etkin, daha yaygın bir şekilde harekete geçiriyoruz.

‘Vatandaşlar kabuklarını kırdı’

Ciddi bir adalet sorunu var ki, biz bu etkinlikleri düzenlediğimizde vatandaşların ilgisini çekti. Binlerce, yüz binlerce, milyonlarca insanın karşılaştığı hukuksuzluklar var ki, burası ilgilerini çekiyor. Türkiye’nin temel sorunu adaletsizlik. Adalet olmuş olsa, buraya katılımcı bulamayız. O kadar büyük olumsuzluklar var ki, vatandaşlarımız bizimle birlikte kabuklarını kırdı. Vatandaşlarımız cesaretle ayağa kalktı.