Siyaset ‘Siyasette kararı başkası verir’

‘Siyasette kararı başkası verir’

06.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’ndan istifa eden Kadir Topbaş, göreve yeni seçilen Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret etti.

‘Siyasette kararı başkası verir’

Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Topbaş “İstikametimiz vatanımızın milletimizin geleceğine hizmetkar olmak. Bir kenara çekilmek, inzivaya çekilmek anlayışımız yoktur” dedi.
FETÖ’cü tepkisi
“Bilirsiniz savaşları askerler kazanır, kahramanlıklar komutanların olur” diyen Topbaş, istifasının iddia edilen 5 imar dosyasıyla alakası olmadığını tekrarladı. Topbaş, kendisinin ardından diğer bazı belediye başkanlarının da istifa edeceğiyle iddialara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Diğer belediyelerle ilgili partimin veya diğer siyasi kademelerde görev yapanlarla ilgili partimin kararları sayın Genel Başkanımızın ve partimizin üst düzey yetkililerinin kararları partinin kendi içerisindeki bir çalışma anlayışı demektir. Yürürken yolda kendilerince bir değişiklik düşünebilirler. Partimizin kendi kararlardır.” Kendisiyle ilgili iddialara da tepki gösteren Topbaş, “Ben imam hatip eğitimi almış, Işık lisesinden sonra İlahiyat eğitimi almış birisiyim. Dinini bilen, inancını bilen insan, Allah’la kul arasına kimsenin giremeyeceğini bilir. Biz bundan dolayı FETÖ’cü olamayız. Asla böyle bir yafta bize yapışmaz. İrtikap, şu bu filan. Burada şu kadar yıl, 105 milyar yatırım yapmış bir belediye olarak, hiçbir müteahhitle oturup ikili görüşmem yoktur. Bir tane müteahhit diyemez ki, ‘başkan bizi çağırdı, şu işi bize yaptırdı’ veya şunu dedi’” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar