Siyaset Siyasi görüşler cebe konulacak

Siyasi görüşler cebe konulacak

25.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de yarın başlayacak ve 4 gün sürecek Adalet Kurultayı’nın hazırlıklarını altı MYK üyesinden oluşan bir komite ile sürdüren CHP’de hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Siyasi görüşler cebe konulacak

Bu çerçevede, kurultayın katılımcılarına da son şekli veriliyor. Milliyet’in aldığı bilgilere göre kurultayın katılımcıları arasına Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, 78’liler Derneği adına Celalettin Can, Cerattepe’deki hukuk mücadelesiyle öne çıkan Yeşil Artvin Derneği’nden Bedrettin Kalın, şair Ataol Behramoğlu, tiyatro oyuncuları Orhan Aydın, Rutkay Aziz, Taner Barlas, yönetmen Ezel Akay, eleştirmen Vecdi Sayar, faili meçhul cinayetlere kurban giden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın kızı Dolunay Kışlalı, yazar Turan Dursun’un oğlu Abit Dursun, Sivas katliamında yaşamını yitiren Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan, attığı bir twit nedeniyle kısa bir süre tutuklu kalan piyanist Dengin Ceyhan, LGBTİ aktivisti Yıldız Tar ile Ateizm Derneği Başkanı Zehra Pala da eklendi.
Kurultaya şehit öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın ile şehit Eren Bülbül’ün ailelerinin de özel davetli statüsüyle davet edildiği öğrenildi.
İnançta Adalet
Konuşmacıları netleşen, “İnançta Adalet” ana panelinde ise Adalet Yürüyüşü sırasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan, KHK ile akademiden atılan Prof. Dr. Cihangir İslam, Antikapitalist Müslümanlar’dan İhsan Eliaçık, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayraktar, Ak Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal, Alevi hareketinden Murtaza Demir ve Muhittin Yıldız ile yazar Pakrat Estukyan söz alacak. Kurultay alanında ayrıca Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz koordinasyonunda gençlik için ayrı bir çadır yer alacak.
Cumhuriyet bilinci
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Kurultayı’na ilişkin olarak, “Acılarımızı ortaklaştıracağız, ayırmayacağız. Siyasi görüşlerimizi arka cebimize koyacağız, adalet arayacağız” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da yaptığı açıklamada, “Adalet Kurultayı için hazırlıklar tamamlandı.
Bir yandan bağımsızlık ve Cumhuriyet bilincini canlı tutmak, bir yandan da devletin temeli olan adaleti yeniden bu topraklarda egemen kılma iradesi konusunda güçlü bir mesaj vermek için Çanakkale’deyiz” ifadesini kullandı.