Siyaset ‘Sizden alacağımız en küçük ahlak dersi yok’

‘Sizden alacağımız en küçük ahlak dersi yok’

18.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen haftaki grup konuşmasında kullandığı “yavşak” ifadesi nedeniyle kendisine “ahlak yoksunu” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aynı sertlikle yanıt verdi. Akşener, “Sizden alacağımız en küçük ahlak dersi olamaz” dedi.

‘Sizden alacağımız en küçük ahlak dersi yok’

 

Akşener, partisinin dünkü grup toplantısında hükümetin İYİ Parti’ye yönelik eleştirilerini aktardığı sırada salondan yükselen “yuh” seslerine müdahale etti. “Yapmayın. Biz saçmalıklara güleriz. Biz bugüne kadar hiçbir kişiyi yuhlamadık, yuhlatmayız. O da onların ayıbı” diyen Akşener, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KADINLARI KORUYAMIYORSUNUZ: (Başak Cengiz cinayeti) Bu katil, daha önce psikolojik tedavi görmüş. Başak’ı ‘savunmasız’ diye hedef alıyor. Bir psikopatın bile Türkiye’de kadınların durumuyla ilgili vardığı kanaate bakar mısınız? Bu kafa kendiliğinden ortaya çıkmadı. Bu kafa, kadını her tür saldırıya karşı savunmasız bırakan zihniyetin ayak izlerini takip etti. İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede yırtıp atanlardan cesaret aldı. Kadınları koruyamıyorsunuz. Kürsülerden nutuk atmakla olmuyor Sayın Erdoğan. “Şu kadın” diyerek beni tehdit etmekle de olmuyor. Bu zalimlik ne zaman bitecek? Bu ülkede kadınlar, ne zaman huzurla yaşayabilecek? İYİ Parti iktidarında kadınları yaşatacağız.

DURDURABİLENE AŞK OLSUN: Geçtiğimiz günlerde bana ‘ahlak yoksunu’ demişti. Hızını alamayıp dün de artık suyumuzun kaynadığını söyleyip bizi tehdit etti. Bitlere fısıldayan adamı durdurabilene aşk olsun. Yalnız bu sefer ‘bağyan’ dememiş, ‘bu kadın’ demiş. Bak Sayın Erdoğan, unutma bir gün hepimizin suyu ısınacak, kaynayacak. Bir gün hepimiz, o teneşire uzanacağız. Bu hallere düşmemeliydin... Asıl ahlak yoksunu, ülkenin yarısı açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10 lira 43 kuruş olmuşken utanmadan, sıkılmadan, yüzü bile kızarmadan ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir. Sen ve yandaşların gibi ülkenin başına bela olmuşlardan, milletin zenginliğine bitler gibi dadanmışlardan, memleketi güve gibi kemirenlerden alacağımız en küçük ahlak dersi olamaz. Aynaya bakın. Orada gördüklerinizden mideniz bulanacak, kusacaksınız.