Siyaset Sizi başörtülü, türbanlı diye erkekler bölüyor

Sizi başörtülü, türbanlı diye erkekler bölüyor

11.03.2011 - 02:29 | Son Güncellenme:

CHP lideri: Türkiye’nin gerçeklerini gizlemek için bazı medya organlarının desteğiyle bunları çıkarıyorlar. Son günlerde yaşananları görüyorsunuz. Bunlara inanmayın

Sizi başörtülü, türbanlı diye erkekler bölüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Etimesgut’ta türbanlı kadınların servis yaptığı bir ortamda kadınlara aile sigortası projesini anlatırken, türban mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, “Sizi bölüyorlar. Bölenler erkekler, onu da söyleyeyim. Sana ne kardeşim, herkes istediği gibi giyinir” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, dün Etimesgut Kent Konseyleri binasında CHP Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlediği Aile Sigortası projesi tanıtım toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sena Kaleli ile Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı’yla birlikte katıldı.

MHP’li başkan karşıladı
Etimesgut Belediyesi’ne ait olan binaya gelişinde Kılıçdaroğlu, MHP’li Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu ve Demirel, kısa bir süre görüşürlerken, belediye ekiplerinin bina önünde kar temizliği yapması dikkati çekti. Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan bir kadının “taciz” iddialarını ima ederek, “Partide sürekli huzursuzluk ve kavga görüntüsü var, bunu gidermeniz lazım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun şöyle konuştuğu öğrenildi: “Bakın heyet olarak karşınızdayız, büyük bir uyum içerisinde, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kavga edecek zamanımız yok. Parti de böyle bir huzursuzluk da yok. Türkiye’nin gerçeklerini gizlemek ve esas sorunların üstünü örtmek için bazı medya organlarının desteğiyle bunları çıkarıyorlar.”

Haberin Devamı

ETİMESGUT’TA TÜRBANLILARLA TOKALAŞTI
Daha sonra salona geçerek türbanlı garson ve aşçılarla tokalaşan Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası’nı tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından salonda neredeyse yarısı türbanlılardan oluşan kadınlara seslendi.
SERDAR ÖZSOY

KILIÇDAROĞLU BAYKAL’I ARADI
OdaTv muhabiri İklim Bayraktar’ın taciz iddiaları nedeniyle yaşanan gelişmelere karşın, görüşmemeleri polemik konusu olan Kılıçdaroğlu ile Baykal arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmeyi doğrulayan Baykal, Kılıçdaroğlu’yla sohbetinde Bayraktar’la ilgili konunun gündeme gelmediğini söyledi. Baykal’ı arayan Kılıçdaroğlu’nun görüşmede Milliyet’e yaptığı, “Aramadım çünkü iddiayı ciddiye almadım” mesajı çerçevesinde, görüşlerini ilettiği öğrenildi.
MANSUR ÇELİK