Siyaset Sizi CHP’li saymam

Sizi CHP’li saymam

05.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de “ulusalcı kanat” ile “sol kanat” arasındaki tartışmalara el koyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu haberlere siz sebep oluyorsunuz. Buna bir daha alet olursanız, sizi CHP’li saymam” dedi

Sizi CHP’li saymam

CHP’de “ulusalcı kanat” ile “sol kanat” arasında yaşanan parti içi tartışmalara el koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu haberlere siz sebep oluyorsunuz. Buna bir daha alet olursanız, sizi CHP’li saymam” dedi. Parti Meclisi toplantısında yerel seçim hazırlıklarına ilişkin erken start verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda, MYK’dan istifa eden Gülseren Onanç’a sahip çıkan PM üyelerinin, “İstifasına üzüldük, çok değerli bir isimdi” dedikleri öğrenildi.
Parti Meclisi toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun zaman zaman kamuoyu önünde tartışan ve parti içinde kavga görüntüsü veren “sol kanat” ile “ulusalcı kanat”ı uyardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Parti içi kavga haberlerinin kaynağı sizlersiniz. Bir daha bu hataya, bu tuzağa düşmeyin. Buna bir daha alet olursanız, sizi CHP’li saymam. Parti içi fikir tartışmalarına kavga havası verilmesi doğru değil” diyerek her iki kanadı da eleştirdiği belirtildi.

Yerel seçim çalışması
Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da yerel seçimlere ilişkin üyelere brifing verdi. Son anket çalışmalarının da ele alındığı brifingde, halen CHP’li başkanların yönettiği belediyelerin tamamına yakının yeniden kazanılacağı mesajı verildi. Toplantıda, Ak Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için çok fazla çaba harcadığı ancak buna karşın CHP’nin İzmir’i kaybetmeyeceği değerlendirmesinde bulunulurken, Ankara ve İstanbul’da da Ak Parti ile aradaki farkın çok küçük olduğu, doğru aday tercihiyle her iki büyükşehir belediyesinin de alınabileceği tespitinde bulunuldu.

CHP doğuya açılacak
Bir süre önce MYK üyeliğinden istifa eden Gülseren Onanç, PM toplantısına katılmadı. Onanç’ın programı uymadığı için toplantıya katılmadığı öğrenilirken, söz alan bazı PM üyelerinin Onanç’ın istifasına üzüldükleri belirtildi. Çözüm sürecine mesafeli duran CHP, kendi tutumunu halka anlatmak amacıyla oluşturmaya hazırlandığı demokrasi manifestosunu başta bölge halkıyla paylaşmak amacıyla “özgürlük mitingleri” yapma ve doğu ile güneydoğu Anadolu bölgelerine gitme kararı aldı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin başkanlığında bir komisyon oluşturulurken, eski bakanlar Ercan Karakaş ve Fikri Sağlar’ın oluştuğu ilk grubun Diyarbakır’a gitmesi kararı alındı.
Toplantıda CHP’nin çözüm sürecine bakışı ile CHP’nin açıklayacağı ilan edilen “tutum belgesi” ve “demokrasi manifestosu” ele alındı. Toplantıda söz alan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Ak Parti ile PKK’nın bir pazarlık yürüttüğünün kesin olduğunu ifade ettiği, “CHP barışı savunmalı. Bu süreç ülkeyi sıkıntıya götürecektir” değerlendirmesinde bulundu. Söz alan İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün ise, “Bu süreci kimse bilmiyor. Güzergahı belli olmayan bu kamyona binmeyelim” dediği öğrenildi.