Siyaset Skorskyler uçtu dalgıçlar aradı

Skorskyler uçtu dalgıçlar aradı

24.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyareti sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Skorskyler uçtu   dalgıçlar aradı

Erzincan’dan helikopterle Tunceli’ye geçen Davutoğlu’na Skorsky helikopterler eşlik etti. Tunceli’de ise 300 kişilik bir grup protesto gösterisi yaptı. Aralarında Demokratik Halklar Derneği üyelerinin de bulunduğu sol grupların yürüyüş yapmasına izin vermeyen polis, gaz bombasıyla müdahale etti.
“Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Ali İsmail ölümsüzdür”, “Dersim’den defol” sloganları atan göstericiler, Davutoğlu’nun cemevinin ardından ziyaret etmesi beklenen Tunceli belediye binası önüne gitmek için yürüyüşe geçti. Davutoğlu’nun programında olmamasına karşın belediye önünde polisler olası bir ziyarete karşı önlem aldı. Davutoğlu ise belediyeyi ziyaret etmedi. Davutoğlu’nun ziyareti nedeniyle çeşitli illerden 1500 polisin de Tunceli’ye takviye olarak getirildiği bildirildi. Bazı cadde ve sokakların ulaşıma kapatıldığı kentte çok sıkı önlem alan güvenlik güçleri, protestocuların yürüyüşüne izinsiz olduğu gerekçesiyle engel oldu.
Davutoğlu’nin ziyareti sırasında kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Munzur Çayı üzerindeki köprülerin ayaklarında dalgıçlar da arama yaptı.

Yazarlar