Siyaset ‘Sokağa çekmek isteyenler olacak’

‘Sokağa çekmek isteyenler olacak’

25.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup konuşmasında gündeme ilişkin mesajlar verdi. “Sokağa çekmek isteyenler, milleti birbirine düşürmek isteyenler olacak izin vermeyeceğiz ve o kaçınılmaz gün geldiğinde onlar istese de istemese de bu kirli zihniyeti o sandığa gömeceğiz” diyen Akşener, özetle şunları söyledi:

‘Sokağa çekmek isteyenler olacak’

 

KENELERE BİR EL UZATSA: Milletimiz her gün daha da fakirleşirken Sayın Erdoğan’ın himayesindeki cehalet festivali devam ediyor. Kardeşim, ülkeyi yöneten, zammı yapan sensin. Çıkmışsın ‘Bu fiyat artışları, fırsatçılar yüzünden oluyor’ diyorsun. İşi hep başkalarına fatura ediyorsun. Madem öyle çık, gereğini yap, milletin sırtına yapışmış keneler varsa, sök at. Yapmıyor. Çünkü kenelere bir el uzatsa hepsi ya AK Parti’nin kodamanı ya da eş, dost, tanıdık çıkacak.

Haberin Devamı

SANDIKTA ÖDEYECEKSİNİZ: Millet size yetkiyi masal anlatın diye değil, işinizi iyi yapın diye verdi. Japon esnafının sorunlarına, Japon Yeni’nin durumuna kafa yoracağınıza Türk Lirası’na kafa yorsaydınız böyle olur muydu? Yetkiyi aldınız, görevi kötüye kullandınız. Vatandaş yoklukla mücadele ederken, israf içinde yüzdünüz. Bunun bedelini ilk sandıkta ziyadesiyle ödeyeceksiniz.

HATA DEĞİL TERCİH: Ekonominin içine düştüğü durum Erdoğan’ın hatası değil, tercihidir. Bu ucube sistem Türkiye’nin önünü açmak yerine, koca bir milleti Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının vasatlığına mahkum ediyor. Sayın Erdoğan ve ucube sistemi sebep yaşadığımız ekonomik kriz ve yoksulluk bir sonuçtur.

SEBEBİ SENSİN: Ekonomiyi yerle bir eden siz, ticareti işgal eden siz, tarıma taarruz başlatan siz, milletin hazinesini ganimet görüp yağmalayan da siz. Şimdi çıkıp kime karşı, neyin savaşını vereceksin? Ekonominin dibe vurmasının, zamların, işsizliğin, uçan enflasyonun, dövizin sebebi sensin. Şimdi çıkıp kendi kendinle mi mücadele edeceksin? Bak Tayyip Bey, bu iş böyle olmuyor. Sen saçmaladıkça olan memlekete oluyor. Daha fazla tadımız kaçmadan getir sandığı, gerisini biz hallederiz.

Haberin Devamı

SAKİN OLACAĞIZ: Sorumluluğumuz büyük, görevimiz kutsal, yolumuz çetin. Bu yolda tuzaklar olacak, düşmeyeceğiz. Provokasyonlar olacak, sakin olacağız. Sokağa çekmek isteyenler, milleti birbirine düşürmek isteyenler olacak izin vermeyeceğiz ve o kaçınılmaz gün geldiğinde onlar istese de istemese de bu kirli zihniyeti o sandığa gömeceğiz.

‘Müteahhide var öğretmene yok’

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER: İyi yönetilen bir ülkede ya atanacak kadar öğretmen yetişir ya da yetişmiş öğretmen kadar atama yapılır. Bu denklemi çözmek o kadar da zor değil. Ama çözemiyorlar. Üç senedir her Öğretmenler Günü’nde aynı sorunları konuşuyoruz. Bugün 100 bin öğretmen atansa devlete yıllık maliyeti en fazla 12,5 milyar lira. Beş müteahhide gelince kaynak var da öğretmenlere gelince mi kaynak yok?