Siyaset Son dakika... AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu

Son dakika... AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu

19.06.2020 - 17:03 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi... AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u bu göreve yeniden aday göstereceklerini açıkladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Bahçeli'yi ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada destek istediklerini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı açıklamasında, 'Meclis Başkanlığı'na bir aday seçimi konusunda arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu Sayın Mustafa Şentop'u aday olarak görmek istediklerini söylediler. Mustafa Şentop 2. dönem itibariyle de aday olacak. Süreç 2 Temmuz'da başlıyor' dedi.

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şenop, TBMM Başkanlığına adaylığına ilişkin, "Milletvekili arkadaşlarımızın da değerlendirmeleri neticesinde tekrar adaylık konusu netleşmiş oldu. Hayırlı olsun. Cenabıhak mahcup etmesin bu süreçte" dedi.

MHP lideri Bahçeli ile görüşmesine değinen Şentop ise, görüşmenin Meclis Başkanlığı seçimleri ile ilgili olduğunu söyledi. Şentop, 'Kendileri olumlu yaklaştığını ifade ettiler' dedi.

Binali Yıldırım'ın aday olmayacağını açıklamasının sorulması üzerine Şentop, 'Hem siyasi hareketimizin hem siyasi büyüklerimizden. Kendisi zor ve önemli günlerde siyasi bir tavır ortaya koydu. Ciddi krizlerin aşılmasına öncülük ettik. Bizler müteşekkiriz. Dünkü açıklamasında bir düşünce olmadığını ifade etti. Kendisine teşekkür ederim, tecrübelerinden istifa edeceğiz' dedi.

Haberin Devamı

Son dakika... AK Partinin Meclis Başkan adayı belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TBMM AK Parti Grubu'nda gerçekleştirilen açıklamaya Grup Başkanvekillieri Muhammed Emin Akbaşoğlu, Bülent Turan, Mehmet Muş, Özlem Zengin, Cahit Özkan da katıldı.

YILDIRIM ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TBMM iktidar kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Bir gazetecinin, "Meclis, TBMM Başkanlığı için seçimi sürecine girdi. Kimin olacağı merak konusu." ifadesi üzerine Yıldırım, kulislerin hareketlendiğini, kendisi hakkında "Aday olacak, adaylığını açıklayacak" söylentileri çıktığını anımsatmıştı.

Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı için aday olmayacağını açıklamıştı

Aday gösterilmesi halinde nasıl hareket edeceği sorusuna Yıldırım, "Aday olmayınca aday gösterilmez herhalde." karşılığını vermişti.