Siyaset Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Ukrayna diplomasisi!

Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Ukrayna diplomasisi!

24.02.2022 - 23:38 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna'daki son durum ele alındı. Çavuşoğlu Ukrayna'lı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Son dakika: Çavuşoğlundan Ukrayna diplomasisi

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, RF’nin Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunun uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu, bu operasyonu kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi ifade etti. Çavuşoğlu ayrıca, Ukrayna’nın siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğimizi vurguladı ve diplomasi ve itidal için çaba göstereceğimizi belirtti” denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşıyla ayrıca, konuya ilişkin BM, NATO, AGİT ve Avrupa Konseyi’nde devam etmekte olan süreçler hakkında da görüş alışverişinde bulundu” ifadeleri yer aldı.

UKRAYNA İLE GÖRÜŞME

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, telefonda görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bakan Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik önceden tasarlanmış, sebepsiz ve haksız saldırısını şiddetle kınayarak, Rusya'nın yıkıcı eylemlerinin Avrupa'da ve daha geniş dünyada yankı uyandıracağını vurguladı” denildi.
Blinken’ın Türkiye’ye Rusya-Ukrayna krizindeki tutumunda dolayı teşekkür ettiği ifade edilen açıklamada, “Bakan Blinken, Türkiye'ye Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmadaki güçlü ve sesli desteğinden dolayı teşekkür etti”