Siyaset Son dakika: Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye devrede! Erdoğan'dan önemli temaslar...

Son dakika: Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye devrede! Erdoğan'dan önemli temaslar...

04.03.2022 - 19:34 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre;Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.Zelenskiy sosyal medyadan yaptığı paylaşımda görüşmeyi duyurarak, "Türkiye'nin desteğine minnettarız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.

Son dakika: Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye devrede Erdoğandan önemli temaslar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

Zelenskiy görüşme sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la rutin görüşmemizi yaptık. İstikrarlı destek için minnettarız. Rusya Federasyonu tarafından sürdürülen saldırganlık ve nükleer terörizm konusunda bilgi verdim. Çatışmaları durdurmayı başarmalıyız" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE İLE KRİTİK TEMAS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusyanın Ukraynaya saldırısı başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusyanın Ukraynaya saldırısının derhal sonlandırılması ve acilen ateşkese gidilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini ifade etti. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin terörle mücadelede NATO müttefiklerinden samimi destek beklentisini yineledi.