Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Sarraf davası açıklaması

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Sarraf davası açıklaması

30.11.2017 - 14:51 | Son Güncellenme:

ABD'deki Sarraf davasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Ambargoyu ihlal etmedik. Biz ABD'ye bu yönde taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil.Bizim İran ile ticari ve eneji konularına ilişkimiz var" dedi. Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili de konuşan Erdoğan "Bu hamlesinin bedelini ödeyecek" şeklinde konuştu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş Sarraf davası açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Adıyaman, Ağrı, Amasya, Antalya, Artvin, Bartın, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Giresun, Iğdır, Kırıkkale, Konya, Trabzon, Mersin, Zonguldak illerindeki AK Parti vekillerinden 51 kişi katıldı. . Toplantıda 21 vekil söz istedi. Vekiller, illeriyle ilgili sorunları Erdoğan’a aktardı.

Haberin Devamı

'BİZ DOĞRU OLANI YAPTIK'

Vekillere önemli mesajlar veren Erdoğan, sarraf davası ile ilgili "Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Ambargoyu ihlal etmedik. Biz ABD'ye bu yönde taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil. Bizim İran ile ticari ve eneji konularına ilişkimiz var" dedi.

'BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında açıkladığı belgelerle ilgili olarak da değerlendirmede bulundu. Erdoğan, bu konuya ilişkin olarak, “Kılıçdaroğlu bu hamlesinin bedelini ödeyecek” dedi.

O SÖZLERİNE DE AÇIKLIK GETİRDİ

Erdoğan’ın “Beyefendi şunu söyledi, bunu söyledi” yönündeki duyumlarının ardından yaptığı uyarıların da toplantıda ele alındığı kaydedildi. Erdoğan’ın bu konuya ilişkin söylediği sözlere toplantıda açıklık getirdiği öğrenildi. Toplantıda, Erdoğan’ın ‘Herkesin kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladığı, başka makamlara sorumlululuk atarak yapılacak bir bahanenin asla dikkate değer bulunmaması gerektiği’ yönünde bir değerlendirme yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı