Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram diplomasisi sürüyor! Peş peşe görüşmeler

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram diplomasisi sürüyor! Peş peşe görüşmeler

03.05.2022 - 18:20 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke liderleriyle telefon görüşmelerine Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde de devam ediyor. Erdoğan Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Tacikistan liderleri ile görüştü.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğanın bayram diplomasisi sürüyor Peş peşe görüşmeler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile liderler karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulundu.

Haberin Devamı

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜNDE ART ARDA GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramın ilk gününde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nahyan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Erdoğan ve liderler karşılıklı olarak bayram tebriğinde bulundu.

Haberin Devamı

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak Ramazan Bayramını tebrik etti.