Siyaset Son dakika: Hollanda polisi Aile Bakanı Kaya'nın yolunu ikinci kez kesti

Son dakika: Hollanda polisi Aile Bakanı Kaya'nın yolunu ikinci kez kesti

11.03.2017 - 17:17 | Son Güncellenme:

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam'a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapattı. Birkaç saat sonra Aile Bakanı Fatma Betül Sayan'ın aracı Hollanda girişinde ikinci defa durduruldu. Anadolu Ajansı Aile Bakanı Kaya ve Başkonsolosun geçişine izin verilmediği flaş haber olarak geçti. Bakan ve beraberindekileri taşıyan konvoy Türkiye'nin Rotterdam Konsolosluğu'na girmeden araçlarının içinde bekletiliyor.

Son dakika: Hollanda polisi Aile Bakanı Kayanın yolunu ikinci kez kesti

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

A Haber'a bağlanan Bakan Kaya gece yaşananarla ilgili şunları söyledi;

ETRAFIMIZI SARDILAR

“Konsolosluğun 20 - 30 metre kadar yakınındayım. Vatandaşlarımız ön tarafta bekliyorlar onların da yanına gitmemize izin verilmedi.

Gerçekten akıl almaz olaylar yaşanıyor Avrupa'da. Biz buraya Türkiye'nin öz evlatlarıyla buluşmaya geldik. Bu anti demokratik hareketlerin bizi durduracağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. İptaller olunca biz de karayolu ile geçtik buraya ama bizim konsolosluğa geçmemize izin verilmiyor.

Yolda polisler arkadaşlarımızı durdurdular. Toplantı, seyahat hakkı.. Hollanda bu değerlerini gözden geçirmeli. Buradaki Avrupalı Türkler bizim vatandaşamız”

KİMLİK KONTROLÜ YAPTILAR

Haberin Devamı

Hollanda polisi bakanın konvoyunu durdurdu. Bakan Kaya'yı takip eden araçla birlikte AA ve TRT aracın polis durdurup kimlik kontrolü yaptı.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda girişinde durdurulduğunu ve kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi..

Bölgede mahalli sokağa çıkma yasağı ilan edildi.. Hollanda hükümetininin skandal kararları bitmiyor.. Gurbetçiler Rotterdam Konsolosluğu önünde protesto gösterisi yapıyor

AA VE TRT ARAÇLARINA DA KİMLİK KONTROLÜ

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın programını takip etmek üzere Rotterdam'a giden bakanlık konvoyundaki bir araç ile TRT ve AA ekibinin bulunduğu araçtakilere kimlik kontrolü yaptı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın programını takip etmek üzere Hollanda'nın Rotterdam kentine giden bakanlık konvoyundaki bir araç ile TRT ve Anadolu Ajansı ekibinin bulunduğu araçtakilere Hollanda polisince kimlik kontrolü yapıldı.

Hollanda polisi, Rotterdam yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda mola verdikleri sırada bakanlık konvoyundaki bir araç ile içinde Anadolu Ajansı ve TRT ekibinin bulunduğu aracın etrafını sardı. Polis araçta bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

Polis yetkilisi burada yaptığı açıklamada, söz konusu kontrolün Bakan Kaya'nın da araçta olabileceği için yapıldığını ifade etti.

Yaklaşık bir saat sorguya tabi tutulan Türk gazeteciler ve bakanlık konvoyundaki yetkililerden bir an önce Hollanda'yı terk ederek Almanya'ya dönmeleri istendi.

Araçlar, Hollanda polisinin nezaretinde ülke dışına çıkarılıyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın geleceği Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bakan Kaya'nın, Rotterdam Başkonsolosluğuna geleceği haberi üzerine ülkede yaşayan Türkler konsolosluk binası önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalığın artmaması için polis yolları araç ve yaya trafiğine kapattı.

Haberin Devamı

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu Talib ise yaptığı açıklamada, "Eğer Türk Bakan diplomatik araçla geçerse durdurmayız ve konsolosluğa girişine izin veririz." dedi.

Hollanda polisinin, Bakan Kaya konsolosluğa girse bile kalabalığın içeriye girmesine müsaade etmeyeceği belirtiliyor.

Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesinin ardından Almanya'dan kara yoluyla Hollanda'ya geçeceğini açıklamıştı.

KAYA HOLLANDA'YA GİTME KARAR ALDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Almanya’nın Düsseldorf Başkonsolosluğumunda düzenlenen törene katıldı. Bakan Kaya burada bu ülkede, gurbetçi vatandaşlarımızın üye olduğu sivil toplum örgütü üyeleriyle buluştu. Kaya burada gurbetçilerden referandumda ‘evet’ oyu vermelerini istedi.

Program hakkında twitter hesabından bilgi veren Bakan Kaya “Almanya’da güne Duisburg’da esnaf vatandaşlarımızı ziyaret ederek başladık. Sıcak bir şekilde karşılandık, referandumu konuştuk. Hem yaşadıkları ülkelere hem anavatanlarına değer katan insanlarımıza, 16 Nisan’ın önemini ve kıymetini anlattık” dedi.

Haberin Devamı

AA DUYURDU: POLİS YOLU KAPATTI

Bakanı Kaya, Almanya'dan kara yoluyla Hollanda'ya gitme kararı aldı. Az önce Anadolu ajansını geçtiği habere göre, Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam'a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapattı.

Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılacağı programı da iptal etmişti. Skandal yasağa gerekçe olarak da Bakan Kaya'nın konuşma yapacağı salonun başkaları tarafından kiralandığı öne sürülmüştü.

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Hollanda, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağına hükümet kararıyla iniş izni vermediğini açıkladı. Karara sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Bunlar Nazi kalıntıları, bunlar faşist. Bakalım bundan sonra Hollanda'nın diplomatik uçakları Türkiye'ye nasıl inecek" açıklamasını yaptı.