Siyaset Son dakika: İstifası istenen başkan konuştu! 'Bu işin içinde vefa da var veda da var'

Son dakika: İstifası istenen başkan konuştu! 'Bu işin içinde vefa da var veda da var'

19.10.2017 - 16:56 | Son Güncellenme:

İstifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur konuştu. Uğur, "Bu işin içinde vefa da var veda da var. Allah'tan Balıkesir için hayırlısını niyaz etmesini nasip ediyorum"dedi

Son dakika: İstifası istenen başkan konuştu Bu işin içinde vefa da var veda da var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, AK Partili Belediye Başkanlarının istifasına ilişkin soruya, "Şu an itibarıyla üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onlar da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır" sözleriyle yanıt verdi.

Haberin Devamı

Bu yanıtın ardından istifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de bir temel atma töreninde konuştu. Ağzından 'isifa' kelimesi çıkmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, "Koltuğa tutunmak, koltuğu bırakmamak, mevki ve makam için fidanları dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var. Allah'tan Balıkesir için hayırlısını niyaz etmesini nasip ediyorum"dedi. Başkan Uğur, konuşmasının sonunda DHA muhabirinin "Veda gibi bir konuşma yaptınız. Bu istifa etitğiniz anlamına mı geliyor" sorusunu üzerine "Soru almıyorum. Konuşacaklarımı söyledim" diye yanıt verdi.

'HANIMA BİLE İNANDIRAMIYORUM' DEMİŞTİ

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan boşalan başkanlığa seçim yapmak için toplanan Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'nde divan başkanlığı yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hakkında çıkan istifa iddialarına, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimin başındayım, halkımın hizmetindeyim. Asılsız haberler çıkıyor, bunların hiçbirine itibar edilmemesini istiyorum. Hanıma bile inandıramıyoruz. Hanım diyor ki 'Neden söylemiyorsun?' Ankara'ya geldim ama Cumhurbaşkanımızla bir görüşmem olmadı" demişti.

Haberin Devamı

Son dakika: İstifası istenen başkan konuştu Bu işin içinde vefa da var veda da var

GÖKÇEK KÜLLİYE'YE GİTTİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa edeceğini açıkladığı başkanlardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti. Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari onuruna verilen yemeğe katıldı.

Son dakika: İstifası istenen başkan konuştu Bu işin içinde vefa da var veda da var

ALTEPE YURTDIŞINDA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ise Bosna'ya gittiği öğrenildi. Altepe'nin hafta abaşı geleceği belirtiliyor.