Siyaset ‘Sonuna kadar haklıyız’

‘Sonuna kadar haklıyız’

16.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

‘Sonuna kadar haklıyız’

Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin açıkladığı ‘Gelire Endeksli Senet’ uygulamasına ilişkin, “Nebati Bakanın ışıltılı zihninin, son mucizesini de biliyorsunuz. Bu öyle bir mucize ki; Gelire Endeksli Senet açıkladılar, ama ortada gelir yok. Sonradan öğrendik ki; Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün gelirlerini pazarlıyorlarmış. Bu gelirler eskiden nereye gidiyordu? Devletin hazinesine. Peki, şimdi nereye gidecek? ‘Gelire Endeksli Senet’ alan tasarruf sahibine. Nebati Bakan bu kafayla ‘GES’ten’ sonra ‘öz hakiki kurtuluş reçetesi’ olarak milleti tamamen denklemden çıkarıp, yandaş ekosisteminin tamamı faydalanabilsin diye ‘YES’ yani ‘Yandaş Endeksli Senet’ çıkartırsa şaşırmayın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Asgari ücreti artırın’

Vatandaşın zorda olduğunu vurgulayarak hükümete asgari ücreti güncellleme çağrısında bulunan Akşener, Türkiye’nin dış politikada derin bir krizin içinde olduğunu vurguladı. Akşener, “Bu derin krizin mimarı da tabii ki Sayın Erdoğan. Sonuçta biz ona, boşuna Bay Kriz demiyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan ile davamızda, sonuna kadar haklıyız. Ama Sayın Erdoğan yüzünden, haksız duruma düşmekten kaygılıyız. Çünkü bugün; ‘Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum’ diyen Sayın Erdoğan’ın, yarın; ‘Şaka yapmıştım’ deme ihtimali olduğunu, gayet iyi biliyoruz. Bugün; ‘Benim için Miçotakis diye biri yok’ diyen Sayın Erdoğan’ın, yarın; ‘Kardeşim Miçotakis’le aramızı bozmaya çalıştılar’ diyerek, işin içinden sıyrılıp, Türkiye’yi de taca çıkarabileceğini de çok iyi biliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Altılı masa turunu tamamladı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 3 Temmuz’da ev sahipliğinde gerçekleşecek altılı masa buluşması için, davet ve toplantı gündemini değerlendirme amacıyla gerçekleştirdiği liderler turunu tamamladı. Pazartesi günü ilk olarak SP lideri Temel Karamollaoğlu ile DP lideri Gültekin Uysal’ı parti genel merkezlerinde ziyaret eden Akşener, dün de sırasıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştü. -ANKARA Milliyet

Yazarlar