Siyaset ‘Sorunlara diyalogla çözüm arayan Güneydoğu Avrupa var’

‘Sorunlara diyalogla çözüm arayan Güneydoğu Avrupa var’

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Zirvesi’nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün artık sorunlara diyalog yoluyla çözüm arayan bir Güneydoğu Avrupa var. Bölgenin en kapsayıcı forumu olan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci, en zor zamanlarda dahi bölge ülkelerini bir araya getirebilen bir platform oldu” dedi.

‘Sorunlara diyalogla çözüm arayan Güneydoğu Avrupa var’

 

GDAÜ Zirvesi dışişleri bakanlarının toplantısıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Çavuşoğlu, 23 yıl önce, bu sürecin dönem başkanlığını ilk kez üstlendiklerinde Antalya’da zirve düzenlediklerini belirterek, ‘İyi Komşuluk İlişkileri Şartı’nı da ilk kez Antalya Zirvesi’nde ele aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

O dönemden bu yana ortak hedefleri hayata geçirmek için önemli mesafe katettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Bugün artık sorunlara diyalog yoluyla çözüm arayan bir Güneydoğu Avrupa var. Bölgenin en kapsayıcı forumu olan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci, en zor zamanlarda dahi bölge ülkelerini bir araya getirebilen bir platform oldu. Sorunlarımızı başkalarına ihtiyaç duymadan, yüz yüze konuşmamıza imkan sağladı” dedi.

Türkiye’nin 3’üncü kez yaptığı dönem başkanlığının sonuna gelindiğine değinen Bakan Çavuşoğlu, geçen süre içinde 40’tan fazla etkinlik düzenlediklerini söyledi. Önem verilen bir diğer konunun ise Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci’nin etkinliğinin artırılması olduğunu belirten Çavuşoğlu, bölgesel iş birliği konseyini kurumsal ve şeffaf yapıya kavuşturmak için adımlar attıklarını söyledi.